FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 23/11/2020

La BUFF Epic Trail obre inscripcions i prepara el Mundial de curses per muntanya

Curses per Muntanya

La Buff Epic Trail Mountain Festival torna amb més força que mai i de forma oficial, celebrarà la seva pròxima edició, entre el 8 i l’11 de juliol de 2021 a la Vall de Boí.  La cursa serà la seu del Mundial de Curses per Muntanya (ISF) que estava programat pel mes de juliol d’aquest any però a causa de la crisi de la Covid-19, es va suspendre definitivament ja el passat mes d’abril.

Des de l’organització s’ha anunciat que s’obriran de nou les inscripcions a partir d’aquest dimarts 24 de novembre.

En la mateix Buff Epic Trail s’hi podran veure diverses proves Ultra 68 KM y 5.000 M+, Marató 42 KM y 2.900 M+, Skyrace 26 KM y 1.800 M+ i Quilòmetre Vertical . A més en el mateix marc de la competició, també es podrà participar en d’altres activitats d’esport i oci familiar a la natura. Entre aquestes, el nòrdic walking, yoga, música, cine, activitats infantils, BTT, orientació i moltes més.

La Buff Epic Trail vol tornar a parlar català

En l’última edició de la cursados catalans, Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Sheila Avilés (CEM La Cameta Coixa) es van emportar la victòria en la prova  puntuable, en aquella ocasió, per la Copa del Món de la ISF. És per això que aquest Campionat del Món suposarà la tornada de les competicions de SkyRunning en aquest nou context i permetrà a les corredores i corredors retrobar-se amb la muntanya i la naturalesa de la Vall de Boí.

La Vall de Boí buscarà els succesors de dos dels grans de les curses per muntanya catalans i mundials. El darrer mundial de curses per muntanya celebrat a Escòcia a la Ring of Steall, el cerdà Kilian Jornet (CE Cerdanya Pirineus) i la sueca Tove Alexandersson es van emportar el títol de campions del món en skyrunning. Una altra catalana, la igualadina, Laura Orgué (UE Urgellenca) i el suís Rémi Bonnet es van emportar el títol en verticals.

Inscripcions limitades

Des de l’organització es demana que els corredors per muntanya que vulguin assegurar-se un dorsal no tringuin a fer la inscripció. El motiu no és cap altre que  molts corredors inscrits el 2020 ja han traspassat la seva inscripció per al proper any i davant la possibilitat que la pròxima encara no sigui una edició normal i el nombre de dorsals acabi sent més limitat del que és habitual, es recomana als interessats fer la inscripció amb antelació per assegurar-se una plaça. Durant els primers deu dies la inscripció tindrà un preu reduït i, a més, es proposen alternatives d’anul·lació de la mateixa per causes de força major derivades de la pandèmia.

Des de l’organització, coordinadament amb les autoritats locals, les autoritats sanitàries i els estaments federatius, es treballa actualment i se seguirà fent en els propers mesos per poder desenvolupar BUFF Epic Trail 2021 amb la màxima normalitat i amb totes les mesures de seguretat i prevenció . Les mesures que s’acabin adoptant respondran al context concret que hi hagi en aquell moment i, per tant, es donarien a conèixer la primavera que ve.

Les inscripcions es poden fer a través del web www.buffmountainfestival.com, on també es pot trobar tota la informació del festival i de cadascuna de les curses.