FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 13/01/2023

La 7a Ecomarxa donarà el tret de sortida al Circuit Català de Marxa Nòrdica

Marxa nòrdica

La 7a Ecomarxa, organitzada pel Centre Excursionista Ripollet, serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la 5a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica el pròxim 12 de març. Enguany el circuit tindrà 15 proves que permetran als participants visitar els indrets més bonics de Catalunya al ritme dels bastons.

La 5a edició del Circuit Català de Marxa Nòrdica

Aquesta disciplina és una de les més noves que ha començat a gestionar la FEEC en els darrers anys. La seva implantació a Catalunya ja és un fet, tant a nivell esportiu com també en aspectes que potencien activitats saludables.

La marxa nòrdica va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. A més, és una de les activitats físiques esportives més beneficioses per a la salut. No es tracta només de caminar amb bastons, sinó que consisteix a incorporar, al patró de la marxa natural de caminar a peu, l’ús actiu d’un parell de bastons dissenyats especialment per activar el tren superior i la part central del cos, tot aconseguint un impuls que facilita l’eficiència de la marxa.

Un calendari amb 15 proves per tot el territori

La marxa que donarà el tret de sortida aquest any, la 7a Ecomarxa, constarà de dos recorreguts per la muntanya de Collserola entre els quals els participants podran escollir: un de 6km i un altre d’11km de distància. Els marxaires estaran acompanyats de monitors titulats que explicaran la tècnica correcta i oferiran consells de perfeccionament. També hi haurà avituallaments amb productes ecològics i informació per ajudar als participants a introduir-se en aquest món saludable.

El calendari s’allargarà fins el 3 de desembre quan la marxa nòrdica de la Imperial Tarraco Trail del Club Excursionista Alliberadrenalina tancarà el circuit amb una marxa de 13km de distància i 170m de desnivell positiu pels voltants de Tarragona i en el qual els marxaires podran descobrir el Patrimoni Històric del Pont del Diable.