FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

7a Ecomarxa

Distància 11Km -6Km
Desnivell 250m

Aquesta prova forma part de
2023 - Circuit Català de Marxa Nòrdica

Barcelonès Marxa nòrdica
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. RIPOLLET

Contacte

info@ecomarxa.cat

Diumenge 12 de març del 2023

10.00h al Complex Esportiu Guiera de Cerdanyola del Vallès

 

L’objectiu de la VII ECO MARXA és fomentar una jornada de vida saludable de dos nous recorreguts (6 i 11 km) on s’uneixi el millor de l’esport amb el millor de l’alimentació.

La marxa nòrdica és apta per a tothom i es basa en caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat.

Actualment s´ha demostrat que la pràctica de la marxa nòrdica és un dels esports més complets fins i tot per sobre de la natació. Amb la tècnica correcta de marxa nòrdica es treballa el 90% de la musculatura del cos i es potencia el treball cardiovascular i l’oxigenació de la sang. A diferència de la caminada normal, que només mobilitza el 30% de la musculatura o el córrer on intervenen el 60% dels músculs. La marxa nòrdica és saludable, segura i fàcilment incorporable a la vida diària.

Respecte a l’alimentació ecològica, diversos estudis confirmen que són més saludables i nutritius , ja que contenen entre un 40% i un 60% més de vitamines i minerals que l´alimentació convencional i menys percentatge d´aigua, i per això aporten més resistència davant de les malalties. A més a més contenen un 60% més d´antioxidants que els aliments tradicionals i es conserven millor. És quatre vegades més probable trobar pesticides en cultius convencionals que en els ecològics.

Actualment, els consumidors tenen garantia que els aliments naturals que compren són realment ecològics i saludables, ja que estan sotmesos a uns controls molt estrictes, realitzats per entitats de certificació autoritzades i degudament acreditades.

 

Aprofita l’ECO MARXA per la muntanya de Collserola:

· Aquest dia hi haurà monitors degudament titulats  que t´explicaran la tècnica correcta i a més a més, t’acompanyaran durant la prova oferint consells de perfeccionament;  també tindràs avituallaments ecològic  i molta informació que t´ajudaran a introduir-te en aquest món saludable.

· Si no tens bastons de marxa nòrdica, l’organització disposarà d’un lloguer de bastons a 5 euros el mateix dia de la prova.

· Tothom tindrà una samarreta ecològica de l’ECO MARXA.

· L’organització limita la prova a 500 persones.

· La inscripció i el reglament els trobaràs en la pàgina web dels organitzadors (CE Ripollet)