FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Raid Noguera
Foto: Raid Noguera

Notícies - 14/04/2023

La 19a Copa de Raids d’Esports de Muntanya comença a la Noguera

Noguera Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 19a Copa de Raids d’Esports de Muntanya s’inicia aquest cap de Setmana a Balaguer amb la disputa del Raid de la Noguera. 

El Raid inclourà aquesta edició com és habitual proves de bicicleta de muntanya, senderisme, espeleologia, rem en caiac, tir amb arc, escalada i altres proves en l’entorn de muntanya.

La prova de la Noguera sortirà des d’Os de Balaguer i arribarà a la mateixa capital noguerina. Ho farà recorrent diferents municipis propers, senders i llocs com l’embassament de Sant Anna o cims emblemàtics com el Montsec de Rúbies.

Des del comitè de Raids d’Esports de Muntanya de la FEEC, a la presentació del Raid, Antoni Ricart va remarcar l’implicació de la Noguera amb aquests tipus de proves i el paper que han jugat les terres de ponent històricament amb la Copa de Raids d’Esports de Muntanya. Ricart va recordar també que els dies 1, 2 i 3 de setembre es farà el Raid Aran, Campionat de Catalunya de Raids.

El president de la FEEC, Jordi Merino, assistirà en directe per seguir el final d’aquest primer Raid de la temporada.

Dues dècades de Raids d’Esports de Muntanya

Enguany, la Copa Catalana de la disciplina tindrà 5 proves que es faran  arreu del territori entre els mesos d’abril i octubre. El Campionat de Catalunya de Raids d’Esports de Muntanya, per la seva banda, es disputarà el mes de setembre amb el Raidaran, que també serà la tercera prova de la Copa.

Aquesta serà ja la 19a edició d’aquesta competició que l’any 2024 celebrarà les dues dècades de la Copa

Enguany, la prova que obrirà el teló d’aquesta 19a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya serà aquest cap de setmana el Raid Noguera d’Esports de Muntanya (Categoria B), organitzada pel Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya.

Un cop tancada l’etapa a la Noguera, la següent prova del calendari serà la CATRaid Vallcebre (CAtegoria B) del Club Excursionista Teià l’1 de juliol. Continuarà l’1 de setembre amb la Raidaran (Categoria A) del Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya, que també servirà per decidir els Campions de Catalunya de la disciplina. Tot seguit, el 23 de setembre, el CATRAid Cap de Creus (Categoria B), organitzat pel CEM Capafonts; i, finalment, el 21 d’octubre, el Raid Girona X-Perience (Categoria C) del Club Excursionista Caldes de Malavella serà l’encarregada de tancar la Copa i de decidir els guanyadors de l’edició d’aquest 2023.

El passat 2022 l’equip CATRaid va ser el gran dominador de la Copa, decidida el passat mes d’octubre amb el Raid Noguera “Montsec”, i del Campionat de la disciplina, celebrat el passat mes de maig de 2022 amb el CATRaid From Paradise to the Jungle. Enguany, l’equip lluitarà per revalidar els dos títols.