FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/10/2022

L’equip CATRaid, guanyador de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Noguera Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

Aquest passat cap de setmana Àger ha estat l’escenari del VIII Raid Noguera “Montsec”. El raid ha estat organitzat pel Centre de Promoció d’Activitats de Muntanya (CPAM Balaguer), i ha tancat el calendari de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Tres dels equips han arribat amb possibilitats reals de guanyar la Copa, fet que ha creat una expectació màxima i ha donat un plus d’emoció i competitivitat a la prova. Fins a 5 equips han arribat a meta amb una curta diferència després de més de 7 hores de competició.

Finalment, en la categoria Elit l’equip guanyador de la prova ha estat Zona7.cat, seguit de l’equip Muntanyà Raid Team i de l’equip CATRaid. Pel que fa a la classificació acumulada de la prova, el guanyador ha sigut l’equip CATRaid, seguit de Muntanyà Raid Team i de Rumb Pirineus.

L’acte final ha consistit en un dinar de tots els participants i l’organització. L’entrega de premis ha comptat amb la presència de l’alcaldessa d’Àger Mireia Burgués i Novau, i amb Antoni Ricart i Serena com a membre de la Junta Directiva de la FEEC i President del CPAM.

Característiques del VIII Raid Nogeura “Montsec”

Un raid uneix tàctica i forma física, i consisteix en encadenar diferents disciplines esportives de muntanya en un recorregut d’orientació, on cal superar diverses proves tècniques. En VIII Raid Noguera “Montsec” els raiders s’han endinsat més de 100 metres en la Cova Colomera en la modalitat d’espeleologia, han realitzat una orientació urbana nocturna pels carrers d’Àger, tir amb arc, un ràpel en les parets del Castell de Sant Llorenç de Corçà, i rem amb caiac al Pantà de Canelles. En la modalitat trekking els raiders han travessat el Congost de Mont-rebei i visitat l’ermita de la Mare de Déu de la Pertusa. També han superat la via ferrada Urquiza Olmo a trenc d’alba. En bicicleta de muntanya han pedalat de nit i de dia, tot visitant les ermites de Mare de Déu de Pedra i de Sant Pere Màrtir, el Centre d’Observació de l’Univers, i han pedalat un tram del GR 1 i la via romana d’Àger.

Els participants han quedat impressionats pels paratges per on ha transcorregut el raid, ben desconeguts per la majoria, ja que només ha competit un equip lleidatà. Cal destacar la participació de dos equips valencians i la satisfacció tant dels participants com de l’organització per l’èxit d’aquesta prova. El CPAM Balaguer porta organitzant i col·laborant en raids d’esports de muntanya durant més de 20 anys, tot promocionant el territori de la Noguera.

L’organització de la prova agraeix molt especialment la implicació de la Regidoria de la Paeria de Balaguer i de l’Ajuntament d’Àger, ja que sense la seva ajuda i cessió de material i infraestructures no seria possible l’organització d’aquestes proves esportives.

 

Consulta les classificacions de la prova

Consulta la classificació acumulada de la Copa