FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/08/2016

Galeria de fotos de les estades d’alpinisme per a joves al massís del Gran Paradiso

Alpinisme Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha portat a un grup de joves d’entre 18 i 25 anys a la zona del massís del Gran Paradiso, que ofereix un excel·lent ambient alpí, amb la necessitat d’aproximacions a peu i lluny dels telefèrics, per gaudir de la flora i la fauna de la zona.

Els joves han viatjat amb furgoneta des de Barcelona fins a la Vall d’Aosta, al llarg de 850 quilòmetres i 10 hores de viatge. El primer dia els nois van fer l’aproximació fins al refugi Chabod (2.750 m) i van fer un taller d’encordament en gelera i autorescat. L’endemà es van dedicar a fer activitat alpinística iniciant l’ascens al Gran Paradiso per una glacera fàcil fins a la cresta que els va conduir als 4.061 metres del cim, per baixar després cap al refugi Vittorio Emanuele (2.732 m), on van fer un repàs d’orientació bàsica, amb lectura de mapes, càlculs de rumbs i contrarumbs.

Per a treballar en terrenys més complicats, l’endemà del Gran Paradiso, els nois van anar fins al col del Ciarforon (3.642 m), una muntanya més complexa tècnicament, on van fer pràcticques de rescats en esquerdes i un taller de rescat en allaus.

Per acabar les estades, els nois van enfilar la via ferrada de la vall de Valsavarenche. Una via que transcorre entremig del riu Savara, amb un taller teòric de mètodes de progressió per ferrades i un taller teòrico-pràctic d’escalada en via llarga i encordament en crestes, a més d’una introducció a tècniques d’autorescat en paret.

Fotografies / Oriol Mestre