FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/12/2021

La FEEC iniciarà aquest hivern el projecte ‘Forma’t les quatre estacions de l’any’

Alpinisme Curses per Muntanya Descens de barrancs i engorjats Escalada esportiva Esquí de muntanya Excursionisme Marxa nòrdica Raquetes de neu Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) obre el projecte Forma’t les quatre estacions de l’any en la que s’ofereix formació específica per a tots els federats i federades, amb una proposta de quatre disciplines esportives de la FEEC per cada estació de l’any.

Aquestes càpsules formatives seran d’una jornada i estaran repartides per tot el territori català. El federat podrà inscriure’s a la formació que més li interessi a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

Càpsules formatives per a cada estació de l’any

Les càpsules formatives d’hivern s’iniciaran el 16 de gener amb una jornada formativa de Raquetes de Neu al Puigllançada (Berguedà). Continuaran amb una càpsula d’Alpinisme el 22 de gener al Puigpedrós (Cerdanya) i seguiran a l’estació d’esquí de Vallter (Ripollès) amb una d’Iniciació en l’Esquí de Muntanya el 30 de gener, la qual es repetirà en la mateixa ubicació el 12 de febrer. Finalment, el 5 de febrer, serà el torn de la càpsula formativa de perfeccionament en l’Esquí de Muntanya i que tindrà lloc al Puigpedrós (Cerdanya).

Pels mesos de primavera estan previstes jornades formatives de Marxa Nòrdica, Escalada, Descens de Barrancs i Alpinisme. A l’estiu, Marxa Aquàtica, Orientació i conducció, ús de GPS i Marxa Nòrdica; i finalment a la tardor tots els federats i federades interessades podran formar-se en les Curses per Muntanya, els Primers Auxilis, la Progressió per crestes i l’Escalada.

El detall de l’activitat, hora, preu, lloc exacte i material, sortirà un mes abans de cada càpsula al gestor d’activitats i al web de la FEEC. El calendari pot estar subjecte a canvis i es poden ampliar o anul·lar les formacions en relació amb els inscrits.

Per realitzar aquestes formacions, els socis de les entitats hauran de disposar de llicència federativa de l’any en curs amb la modalitat necessària per desenvolupar l’activitat.

Forma’t i ves a la muntanya amb seguretat

L’objectiu d’aquestes càpsules formatives és donar facilitats a tots els federats i federades perquè practiquin els diferents esports de muntanya amb els coneixements suficients i de manera segura. Des de la FEEC insistim en el fet que sempre que anem a la muntanya, la seguretat és el primordial. Per aquest motiu creiem que la formació ha de ser el punt de partida i oferim aquestes càpsules formatives com una eina més per a fer la muntanya més segura.