FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/10/2019

Final de Rodacamins, de l’Anoia a la Selva

Anoia BTT

El calendari de Rodacamins està arribant al seu final. El passat dissabte 12 d’octubre, l’Agrupació Excursionista Muntanya va organitzar la penúltima excursió amb BTT, de la Serra de Rubió a Mas del Tronc.

Amb la col·laboració del refugi Mas del Tronc de la UEC, es va fer un itinerari que recorre una part de la Serra de Rubió, i les valls de la Grevolosa i la Maçana, no gaire conegudes, amb un total de 36 quilòmetres i 740 metres de desnivell positiu, assolint la cota màxima al Cogulló de Cal Torre (882 m), que ofereix grans vistes de tota la zona. A primera hora la boira hi va ser bastant present, però a mesura que avançava el dia el sol anava prenent presència i els quinze participants van poder gaudir d’un itinerari que portava a visitar ermites romàniques disseminades per la zona i el castell de Castellar.

Dos monitors de l’entitat van anar guiant i controlant la marxa de tot el grup, mentre donaven explicacions dels diferents indrets del recorregut, finalitzant al refugi de Mas del Tronc, on es va fer un dinar col·lectiu, i es van donar a tots els participants uns obsequis de l’Ajuntament de Rubió, que també va voler col·laborar en l’activitat.

El RodaCEC posa punt i final a la temporada de Rodacamins

El calendari de Rodacamins finalitzarà el 20 d’octubre amb la primera edició del RodaCEC, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya. Es tracta d’una excursió amb BTT per la comarca de la Selva on l’organització ho proposat dos recorreguts circulars perquè tothom i pugui participar.

L’itinerari més llarg és el popular amb 42 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu. Sortint des de la població de Caldes de Malavella els ciclistes passaran per diferents indrets com Franciac, Sant Andreu de Salou, la pineda Fosca (on hi haurà un avituallament), Can Gascons, pantà de Ca n’Orri, Sant Maurici i finalitzant una altra vegada a Caldes de Malavella. Durant el recorregut passaran per diferents vies verdes, rieres, masies, boscos i camps de conreu on gaudiran de cada pedalada.

El recorregut familiar és de 18 quilòmetres també amb sortida i arribada a Caldes de Malavella, i visitaran llocs tan bonics com el camp dels Ninots, el bosc de Can Traver o Sant Maurici. Aquesta ruta familiar amb pocs quilòmetres i un escàs desnivell, està pensada per famílies amb nens.