Un mes i cinc dies han passat des de que en Ferran Latorre (CEC, UE Vic) va marxar de Catalunya camí de poder tancar el cercle del seu somni a l’Everest.
L’alpinista establert a Osona es troba ara mateix al camp base al costat del company de cordada el francès, Yannick Graziani.
Latorre ha explicat via el seu twitter que ja està a punt per atacar el cim a l’espera de les condicions meteorològiques òptimes.
Ferran Latorre va veure com una grip endarreria el seu ritme d’aclimatització però després de superar les molèsties físiques i d’uns dies difícils, en Ferran ha pogut arribar fins al camp IV a uns 7.900m al coll sud de l’Everest.
En principi i si les condicions climatològiques ho permeten l’expedició té previst fer cim aquest cap de setmana. En cas d’èxit, Ferran Latorre entraria dins d’un grup selecte d’alpinistes -només 15 sense oxigen- que han aconseguit tancar l’aventura dels catorze i obriria així també una pàgina important de l’alpinisme al nostre país.
Les ascensions al Nanga Parbat (8.126) i al Makalu (8.481) l’últim any segons el mateix Latorre fan que l’estat d’ànim de l’alpinista català sigui positiu tot i els entrebancs que s’ha trobat en aquesta expedició. El mateix alpinista explicava que en les diferents expedicions que ha fet fins ara a l’Everest ha sumat un any sencer instal·lat al camp base del cim més alt de la terra.
Ara en Ferran hi torna a ser en el que és la seva segona residència i aquest cop confia en què els diferents elements puguin trobar-se per assolir aquell somni que un dia va tenir de nen.
Suport des d’arreu del país
L’expedició d’en Ferran Latorre s’està seguint amb molta atenció des d’arreu de Catalunya i especialment des d’Osona on té establerta la seva residència l’alpinista.
Els darrers dies amb l’etiqueta #VaaaFerran i #AmuntFerran les xarxes s’han omplert de fotografies donant suport a Latorre. Des de membres de la UE VIC, passant per l’Alcaldessa de Vic, Anna Erra, o els Castellers de Vilafranca s’han fotografiat amb pancartes d’ànims cap a Ferran Latorre.
Des del portal www.meteomuntanya.cat també s’està seguint de manera especial aquesta expedició. De fet des del passat 1 de maig es poden seguir les condicions meteorològiques que es troba en Ferran dia a dia a l’Everest. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s’ha estat en contacte amb l’alpinista català per aportar aquella informació meteorològica necessària per aconseguir fer amb èxit el seu catorzè vuit mil.