FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/03/2017

Es fallen els premis Juanjo Garra 2016

Alpinisme Cultura Escalada

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fallat el premis Juanjo Garra de l’any 2016, on s’han repartit 7.000€ entre tots els guanyadors. La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions ha estat formada pel següent jurat: Marcial Aleman, director tècnic de la FEEC; Meritxell Soler, responsable de competició de la FEEC; Ana Casanova, auxiliar de l’Àrea Tècnica de la FEEC; Adrià Chueca, director del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya; Ester Sabadell, alpinista; Joan Jover, alpinista; i Santi Llop, alpinista.

Els jurat ha estudiat un total de 12 peticions. La valoració de les activitats s’ha fet a partir de cinc ítems: dificultat tècnica, compromís de ruta, localització, creativitat i estil.

Premis i reconeixements per l’alpinisme europeu i extraeuropeu i escalada en paret 

El primer premi ha estat per Oriol Baró (CE Alta Ribagorça), Lluc Pellissa (AE Pallars) i José Castanera (CE Alta Ribagorça) per l’obertura de nou vies a la regió de Zanskar, a l’Himàlaia.

El segon premi ha recaigut en l’alpinista Marc Toralles (CE Ascensiones Guiadas) per escalar en el dia la via Manitua a les Grandes Jorasses, al massís del Mont Blanc, a la frontera entre França i Itàlia. El català va formar cordada amb l’italià Philip Angelo.

Una altra activitat als Alps ha rebut el tercer premi. Els guanyador ha estat Roger Cararach Soler (CE Catalunya) per realitzar la primera repetició de la via Prestige des Ecrins al Pic Sans Nom.

La cordada formada per Roger Cararach, Oriol Baró i Santi Padrós (CE Terrassa) ha rebut un reconeixement per l’obertura de les vies Pilar Duh Khunda (1.400 metres, VI/6a, AI4, M4) al cim del Karyolung (6.511 metres), i Nepali Sun (1.000 metres, VI/5, M4) a la cara sud del Numbur (6.959 metres), al districte del Solukhumbu, al Nepal.

Pel que fa a l’escalada en paret, destaquen els premis que han rebut Edu Marín i Francisco ‘Novato’ Marín (Club Alpino Barcelona) per l’escalada en lliure i en el dia de la via Wogü (8c, 250m), a Suïssa, i el de Nil Alcubilla (CE Flix) i Bernat Vilarrasa (CE Banyoles), per l’obertura de la via Fent l’Indio (8a, 125m), al Montsant (Priorat).