FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Ernest Ausiró i Carme Tort guanyen la Pels Camins dels Matxos, a Torelló | FEEC

Notícies - 21/04/2015

Ernest Ausiró i Carme Tort guanyen la Pels Camins dels Matxos, a Torelló

Curses per Muntanya

El Centre Excursionista de Torelló ha organitzat aquest 19 d’abril la que ha estat la primera prova de la 2a Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la Pels Camins dels Matxos, amb 63 quilòmetres i 3.350 metres de desnivell positiu.

Ernest Ausiró, corredor local i membre del Centre Excursionista de Torelló, ha guanyat la prova amb un temps de 6 hores i 52 minuts, fent podi amb dos osonencs més, Jonatan Mora (6 hores i 58 minuts), de Roda de Ter i membre del Centre Excursionista de Torelló, i Xevi Vidal (7 hores), vigatà i membre de la Unió Excursionista de Vic. La corredora d’Artés (el Bages), Carme Tort, membre del Centre Excursionista Comarca de Bages, ha guanyat en categoria femenina amb un temps de 9 hores i 2 minuts, seguida per Dolors Morcillo (9 hores i 5 minuts) del Club Excursionista Uecanoia, i Olga Mankó (9 hores i 6 minuts) de l’Associació Esportiva Matxacuca.

La cursa ha començat a les 6.30 hores a la Plaça de la Sardana de Torelló i ha transcorregut per les valls del Ges i del Fornés, les ermites de Sant Julià de Cabrera, Sant Nazari i Bellmunt, les restes dels castells de Torelló i de Curull i pels fantàstics miradors de Cabrera, Puigsacalm i Bellmunt. La meteorologia ha fet que els corredors trobessin moments de sol, boira, pluja i fins i tot calamarsa, i camins molls i enfangats que els han fet relliscar i han incrementat la dures de la prova. Molts dels camins pels que transcorre la cursa, considerada també marxa de resistència, antigament eres transitats pels matxos dels traginers per l’intercanvi comercial o per baixar carbonet i fusta del bosc, fet que ara dóna nom a la prova: Pels Camins dels Matxos.

Fotografies: Xavier Capdevila