FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Laia Guàrdia
Foto: Laia Guàrdia

Notícies - 26/05/2024

Equador de les Marxes Infantils a Sant Feliu de Codines

Vallès Oriental Excursionisme Excursionisme

Amb un diumenge més estiuenc que primaveral, el centre Excursionista de Sant Feliu de Codines ha organitzat la seva 24a Marxa Infantil de Regularitat i, amb aquesta, s’arriba a l´ecuador del calendari de marxes infantils de la FEEC.

En total 26 nens i nens han participat a la marxa infantil que, com ja és tradició, ha fet un recorregut lineal i diferent com passa en cada edició. Això suposa un esforç per a l’organització però sempre representa un al·licient perquè els infants repeteixin cada any,  disposats a descobrir nous indrets de l’entorn de Sant Feliu de Codines. 

Un moment de la Marxa. Foto: Laia Guàrdia

Després d´un breu  viatge amb autocar, van sortir en parelles des de Bigues i Riells. Els esperava una marxa  d´11 km i 300+ per retornar a Sant Feliu de Codines. El primer tram va ser una aventura al costat del riu Tenes, que havien d´anar travessant, amb més o menys destresa. A l´arribar al Racó del Bosc,  van fer una parada per esmorzar i agafar forces per la segona part del recorregut que, amb una pujada sostinguda però amb molta calor, els portaria a l´arribada gaudint de les vistes a les cingleres de Sant Miquel del Fai i el cim de les Àligues.Abans, però, gràcies als nois i noies  de l´Agrupament Escolta Makalu, encara van poder participar en els jocs que els havien preparat als “Aldeas Infantiles SOS” per arrencar l´últim tram de la marxa. 

A més dels joves escoltes, l´organització ha comptat també amb l’ajuda de molt voluntariat de l’entitat i alguns familiars dels participants. I, com en altres ocasions, la Marta Anglès, vocal d’infància,joventut i famílies de la FEEC,  també hi ha assistit per a donar suport a la iniciativa. 

Després de les tres primeres trobada al Garraf, al Vallès Occidental i al Vallès Oriental, ara ja tocarà esperar a  la tardor per a les tres marxes infantils que resten del calendari a Castellar del Vallès (6 d´octubre), Sant Cugat del Vallès(13 d´octubre) i Rubí (20 d´octubre).