FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/10/2018

Els refugis de muntanya com a dinamitzadors del turisme

Refugis

Sota el lema “Els refugis de muntanya, dinamitzadors del turisme”, la Federació Aragonesa de Muntanyisme (FAM) organitzarà el II col·loqui internacional de refugis de muntanya el 16 i 17 de novembre, a la localitat pirinenca de Benasc.

La iniciativa pretén ser la continuació d’un primer col·loqui celebrat a Bagnères de Luchon el desembre de 2016, on es van establir les bases per al treball comú entre els principals gestors de refugis d’ambdós vessants de la serralada pirinenca: Federació Francesa de Clubs Alpins i de Muntanya (FFCAM-CAF), FAM, Conselh Generau d’Aran, el Govern d’Andorra i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) en la millora de l’acollida turística en la serralada pirinenca, entre d’altres aspectes. En el marc del mateix congrés, les administracions públiques de la regió francesa d’Occitània, el Govern d’Andorra, el govern d’Aragó i la Generalitat de Catalunya van expressar la seva predisposició per a la posada en marxa d’un pla de “refugis i muntanya” en el conjunt de la serralada.

Un pla que hauria de servir per millorar els refugis, els equipaments i itineraris, innovant però a la vegada respectant el medi ambient i el desenvolupament sostenible de les valls pirinenques. Per això cal aconseguir integrar els progressos tecnològics recents, millorar el confort dels refugis i tenir en compte les necessitats dels guardes.

La dinàmica seguida des de la celebració del primer congrés ha estat la creació de diversos grups de treball transfronterers –entre els quals hi ha la FEEC– que han dibuixat les bases dels temes més importants que han de ser debatuts en el II Col·loqui de refugis, així com les línies d’actuació per a aquest pla de refugis pirinencs.

Tot aquest treball ha de confluir en aquest II Col·loqui Internacional de Refugis Pirinencs. Una magnífica oportunitat per compartir experiències al voltant de la gestió i l’ús dels refugis de muntanya.

La FEEC ha col·laborat activament en l’organització, com a membres del comitè de pilotatge del col·loqui, aportant alguns dels actors que participaran en els diferents debats i tallers que se celebraran al llarg dels dos dies. Tant el president de la Federació, Jordi Merino, com el vicepresident primer i cap de l’Àrea de Territori, Josep Casanovas, seran presents en una taula de col·loqui. També Gerard Garreta, guarda del refugi Colomina de la FEEC, formarà part de la taula temàtica de construcció d’aquest col·loqui, on es tractarà l’experiència de disseny i gestió dels nous refugis modulars.

Per part catalana, també ha confirmat la seva presència el secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i representants de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

L’entrada al col·loqui és gratuïta amb prèvia inscripció i es pot consultar el programa a la pàgina de l’esdeveniment.