FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Víctor Rodríguez
Foto: Víctor Rodríguez

Notícies - 29/11/2021

Els escaladors catalans ho donen tot a la Copa de Bloc a Lugo

Escalada esportiva Escalada

Els escaladors de la selecció catalana han tornat a pujar als pòdiums de l’última cita de la Copa d’Espanya de Bloc celebrada a Lugo (Galícia) i que ha decidit els guanyadors de la Copa. Lluc Macià (CE Esparraguera) ha pujat al calaix més alt del podi de la prova en la categoria masculina, mentre que Aida Torres (CE Torelló) ho ha fet al segon calaix de la categoria femenina. Pel que fa a les classificacions generals, Torres ha quedat en una espectacular segona posició i Lucía Miranda (UEC Cornellà) en una envejable tercera posició. En la categoria masculina cap escalador català ha pujat al podi de la general, tot i que Lluc Macià ha estat molt a prop quedant finalment en quarta posició.

Classificacions de la categoria femenina

La tercera i última cita de la Copa, celebrada a la sala RocoLugo, tenia com a favorites a les dues guanyadores de les dues primeres proves: la val·lisoletana Iziar Martínez, guanyadora de la primera prova celebrada a Plasència, i la catalana Aida Torres, guanyadora de la segona prova a Salamanca. Finalment, després d’empatar Torres i Martínez amb dos tops a la final, la prova se l’ha emportat aquesta última per només una zona de diferència. La madrilenya Míriam Díez, que ha posat les coses difícils per a les altres dues escaladores durant les tres proves de la Copa, ha quedat en tercera posició després de sumar-se un top i tres zones a la final.

Pel que fa a les classificacions generals, les dues victòries d’Iziar Martínez li han servit per emportar-se el títol de la Copa. En segona posició ha quedat Aida Torres, després de quedar en segon lloc a Lugo i Plasència i primera a Salamanca; i finalment, en tercer lloc ha quedat Lucía Miranda, que també va quedar tercera a Plasència i quarta a Lugo. Rut Monsech (CE Alpicat), per la seva banda, ha quedat en la vuitena posició de la classificació general femenina, tot i que no ha participat en la última prova de la Copa.

Classificacions de la categoria masculina

Quant a la categoria masculina, Lluc Macià s’ha penjat la medalla d’or en aconseguir sumar una zona més que els seus rivals. La medalla de plata ha estat per a Guillermo Peinado i la de bronze per Eneko Carretero, ambdós després d’aconseguir un top i dues zones i desempatats pel nombre d’intents en els blocs de la final.

En la classificació general Eneko Carretero ha pujat al calaix més alt del podi. El basc ho ha donat tot al llarg de la Copa i ha estat l’únic escalador que ha aconseguit pujar al podi en les tres proves, en segon lloc a Plasència i Salamanca i en tercer a Lugo. Finalment, al segon calaix ha pujat l’extremeny Javi Cano i al tercer el basc Mikel Linacisoro. Pel que fa al català Joel Codina (CE Madteam), finalment ha quedat en novena posició de la general.