FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Víctor Rodríguez
Foto: Víctor Rodríguez

Notícies - 22/11/2021

Aida Torres guanya la segona prova de la Copa de Bloc a Salamanca

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora de la selecció catalana Aida Torres (CE Torelló) ha guanyat la segona prova de la Copa d’Espanya de Bloc disputada a la sala La Ola a Salamanca (Salamanca) aquest passat dissabte 20 de novembre. La primera prova va celebrar-se una setmana abans a la sala Cereza Wall de Plasència (Càceres) i l’última prova de la Copa es disputarà el següent dissabte 27 de novembre a Lugo.

Aida Torres i Mikel Linacisoro, guanyadors de la segona prova

L’actual campiona d’Espanya de bloc Aida Torres ha pujat al calaix més alt del pòdium femení en la segona prova de la Copa. Al segon calaix ha pujat la madrilenya Miriam Díez i al tercer la val·lisoletana Iziar Martínez, guanyadora de la primera prova disputada a Plasència, seguida de Torres i amb una tercera posició de la jove escaladora de la selecció catalana Lucía Miranda (UEC Cornellà).

Torres ha guanyat amb un gran avantatge a les seves contrincants després de fer top als quatre blocs de la final. Díez i Martínez, per la seva banda, només han pogut resoldre dos dels quatre problemes. Finalment, una zona de diferència ha estat la que ha decidit la segona posició a favor de la madrilenya. Cal mencionar també la quarta posició de l’escaladora de la selecció catalana Rut Monsech (CE Alpicat) que per només un top de diferència respecte a Díez i Martínez i les tres zones aconseguides no ha pogut acabar trepitjant el pòdium.

Al primer calaix del pòdium masculí ha acabat pujant Mikel Linacisoro després d’una disputa molt ajustada amb Eneko Carretero. Els dos escaladors bascos han empatat amb tres tops i tres zones, però el menor nombre d’intents de Linacisoro ha acabat decidint el títol a favor seu. L’estremeny Javi Cano, per la seva banda, ha pujat al tercer calaix després de fer dos tops i tres zones.

Destaquen també les actuacions dels catalans Joel Codina (CE Madteam)i Lluc Macià (CE Esparraguera).Codina ha quedat sisè després de fer dos tops i tres zones a la final però amb un major nombre d’intents que els seus contrincants. Macià per la seva part ha aconseguit una vuitena posició després de fer només un top i quatre zones a la final.

La Copa es decidirà a Lugo

El pròxim 27 de novembre la Copa d’Espanya de Bloc es decidirà a Lugo.  Tot apunta que el premi de la categoria femenina se’l disputaran Aida Torres i Iziar Martínez, les dues guanyadores de les dues primeres proves. En la categoria masculina, Javi Cano, guanyador de la primera prova, Mikel Linacisoro, guanyador de la segona, i Eneko Carretero, segon de la primera prova i tercer d’aquesta segona, són els tres favorits per a l’última prova que es disputarà en terres gallegues.