FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pere Rullan
Foto: Pere Rullan

Notícies - 14/07/2020

Els Centres de Tecnificació de la FEEC tornen a l’activitat

Curses per Muntanya Escalada esportiva Centres de tecnificació Curses per Muntanya Escalada

L’aturada obligada en el món de l’esport ha fet que els diferents Centres de Tecnificació de la FEEC hagin vist també parada la seva habitual temporada d’entrenaments i de competicions. Poc a poc els centres van recuperant però la seva activitat i retornant a les sessions preparatòries que han estat seguint via telemàtica els darrers mesos des de casa.

El Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) ha realitzat un dia de concentració a les instal·lacions de Climbat a la Foixarda

Sota la coordinació d’Ivan Terricabras en total 21 nois i noies han realitzat un entrenament matinal amb diferents sèries d’intensitat. Per la tarda s’ha fet un simulacre de competició amb dues vies classificatòries i una final. Amb el calendari d’escalada esportiva completament aturat, els integrants del CTEEC i la selecció han buscat alternatives per poder seguir el màxim nivell competitiu esperant el retorn de les diferents proves.

El CTEEC no ha estat l’únic Centre de Tecnificació de la FEEC que ha recuperat les sessions preparatòries

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya, encapçalat per Pere Rullan, ha aprofitat aquest darrer cap de setmana per tornar a trobar-se i seguir preparant una temporada més que atípica. Fins ara, la campanya segueix pràcticament en blanc i sense cap prova 100% assegurada en el calendari.  L’última posada en escena va ser el passat mes de març. Els integrants del CTCMC i la selecció van imposar el seu domini aclaparador en el campionat estatal de KV organitzat per la FEDME.

La suspensió del Campionat de Catalunya de curses per muntanya deixa als corredors per muntanya catalans sense una de les proves marcades clarament en vermell al calendari.

En total 18 nois i noies han participat en l’estada que s’ha fet pel pirineu gironí. El coordinador del CTCMC, Pere Rullan, ha dosificat els entrenaments amb sessions de capacitat anaeròbica o sortides en BTT en la primera jornada. Per diumenge va resevar fer el cim del Puigmal, passant pel Collet de les Barraques i Fontalba i baixant pel Pas dels Lladres fins el retorn a Planoles, en una sessió de treball aeròbic.

La pròxima concentració del CTCMC està prevista pel primer cap de setmana d’agost. Llavors, podríen coincidir també amb membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya que han vist com la temporada de Copa del Món (ISF) quedava completament suspesa.

Els primers en tornar a l’activitat van ser els components del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya que aquesta temporada comencen un nou projecte de tres anys.