FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Elena Mate
Foto: Elena Mate

Notícies - 13/07/2020

Se suspèn el Campionat de Catalunya de curses per muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

L’organització de l’Sky Race Valls d’Àneu ha decidit suspendre el que havia de ser el Campionat de Catalunya de curses per muntanya.

El que era el retorn de la competició de les curses per muntanya al país, ha vist com l’increment de casos de Covid-19 ha obligat a prendre aquesta decisió, com a conseqüència de la valoració sobre les possibles afectacions per part dels ens municipals afectats.

Des de l’organització de l’Espot Esquí Club s’ha enviat un comunicat per notificar aquesta suspensió.

El Campionat de Catalunya s’havia de disputar aquest 25 juliol, amb sortida i arribada a Esterri d’Àneu. La pròximitat geogràfica amb els darrers casos de Covid-19 al Segrià han estat determinants perquè els diferents ajuntaments de la zona hagin decidit no permetre la realització de la curses.

Aquest campionat de Catalunya volia ser una prova de foc per complir els protocols establerts des de la FEEC i des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. La Skyrace Valls d’Àneu havia de ser la primera cursa que els posava a prova. Des de l’organització es tenia tot a punt per poder fer efectius aquests protocols en tot moment.

No només els protocols s’estrenaven en aquesta cursa. La FEEC veient el moment en què es troben els corredors aquesta temporada on serà molt difícil poder dibuixar una campanya amb cara i ulls havia decidit dotar el campionat de Catalunya amb premis en metàl·lic importants. Així els campions de Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina havíen de percebre un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anava disminuïnt fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així el segon classificat havia de rebrer 500€, el tercer 400€, el quart 300€ i el cinquè 200€.

Els participants havien de complir totes les mesures de seguretat establertes als protocols FEEC. Amb les inscripcions tancades hi havia més de 300 partipants apuntats en el campionat i més de 600 en total a la prova. Les inscripcions es tornaran des de la FEEC a tots els participants que s’havien inscrit a la cursa.