FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Mons i Carlos Gerardi
Foto: Jordi Mons i Carlos Gerardi

Notícies - 09/07/2020

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya arrenca de nou

Alpinisme Centres de tecnificació Seguretat

Després d’un temps de pausa a causa de la crisi de la Covid -19, el Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya ha tornat amb una nova concentració dedicada a l’auto-rescat i que ha tingut lloc a Montserrat.

Aquesta setmana, el grup d’alpinistes i escaladors seleccionats del CTAC s’ha tornat a reunir en motiu de la concentració d’autorescat. Amb un total de 12 participants (4 noies i 8 nois) d’entre 18 i 30 anys, s’ha pogut tornar a l’activitat gràcies a la tercera concentració enfocada sobretot en la pràctica de diferents maniobres d’auto-rescat en paret. Una tècnica que els ha aportat diferentes eines per solucionar situacions diverses que els poden sortir durant la pràctica alpinística. Novament, Roger Cararach i en aquest cas amb la novetat de Marc Toralles han estat els encarregats d’ensenyar i guiar a tot aquest equip de noies i nois durant aquestes pràctiques que en aquesta ocasió, han comptat amb el suport del refugi d’Agulles.

Toralles s’incorpora a la coordinació del CTAC gràcies al seu currículum alpinístic que els darrers anys l’han portat a convertir-se en un referent per l’alpinisme català.

L’objectiu d’aquests entrenaments i formacions és ben clar: Millorar les capacitats d’aquests esportistes per poder dur en el futur, activitats alpinístiques d’alt nivell i així crear un equip de joves alpinistes de màxima categoria. Treballar la tècnica, l’estratègia i la tàctica de totes les disciplines de l’alpinisme.

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya enfronta dues concentracions més

Cal destacar que la formació del CTAC no s’acaba aquí. Aquest cap de setmana, tenen una nova concentració a Bagà (el Berguedà) per aprendre primers auxilis i com gestionar un rescat amb els Grae i un equip de serveis mèdics. I per últim, la setmana vinent tindrà lloc la última concentració al Pallars dedicada a la progressió en crestes.