FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 18/02/2022

La ‘Vallès Drac Kids’, equador del Circuit Català d’Escoles Trail

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El primer Circuit Català d’Escoles Trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) torna aquest 2022 amb la Vallès Drac Kids, organitzat pel Centre Excursionista de Terrassa. Aquesta és la quarta parada d’un Circuit que consta d’un total de vuit proves i que va començar el 22 d’agost de 2021 amb la Verticalp del Club Esportiu Cerdanya Pirineus.

La Vallès Drac Kids celebrarà aquest cap de setmana la seva 5ª edició, estrenant-se en el circuit català d’escoles de trail de la FEEC amb més de 200 inscrits. Aquest dissabte 19 de febrer a la tarda la prova s’iniciarà amb les curses per als petits i joves de la casa en el Parc de les Nacions Unides de Terrassa. Fins a 4 proves de curses per muntanya es realitzaran de forma continuada, començant pels més grans amb les categories sub12 i sub14 a les 16:30 h i un total de 70 participants que realitzaran un circuit de 3 km. Les categories sub10 (2,5 km) i sub8 (1,5 km) tindran la seva sortida a les 17:15 i 17:45 respectivament, amb una alta participació que supera la cinquantena de dorsals en totes dues. Els més menuts tindran el seu moment a les 18:15 h. amb una quarantena d’inscrits/es per la categoria sub-6 que correrà en un circuit de 1 km.
Els diferents circuits s’han dissenyat per camins de muntanya amb un desnivell moderat, adaptat al reglament del circuit català d’escoles de trail.
La Vallès Drac Kids és la 4a prova d’aquest circuit,que va començar el mes d’agost a la Cerdanya amb la Verticalp i que està previst acabi el juny amb la Berga Trail Kids.

El Centre Excursionista de Terrassa i la seva escola de trail Kames Kids Vallès fan possible  la celebració de la prova que a més a més  comptarà amb les seves tradicionals distàncies el diumenge que arriben a la 8a edició amb 4 recorreguts oberts a totes les edats i nivells: la Vallès Drac Trail de 49 km. que dona la volta al Parc Natural de St. Llorenç del Munt i l’Obac, la Half Drac Trail de 24 km. que traça l’itinerari íntegrament per corriols i pistes de muntanya des del petit poble de Mura fins a Terrassa, l’Esquena del Drac de 11 km i la Drac Parc de 5 km. Prop de 1.500 inscrits gaudiran d’aquesta gran festa del trailrunning ja consolidada en el calendari català de molts atletes de curses de muntanya.

La primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

El propòsit de crear aquest circuit va aparèixer quan el seleccionador de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya i director del Centre de Tecnificació, Pere Rullan, va detectar, juntament amb el tècnic Fernando Rosa, l’important treball que es fa des de les entitats amb les escoles de trail. Molts dels joves que entraven amb 15 anys al Centre de Tecnificació, provenien d’una escola de trail i es va buscar la manera de treballar de forma conjunta entre la FEEC i aquestes entitats. Tenir una quarantena d’escoles censades amb uns 1.800 joves sota la seva tutela no era quelcom fàcil d’obviar.

Tal com va apuntar Rullan en una entrevista el febrer de 2020, la diferència recau en el format de les proves: “Volem que les curses siguin festes de muntanya, no tan encarades en la competició. Intentarem incentivar la introducció d’altres activitats per tal que no només hi hagi la cursa”. Això podria incloure, per exemple, el muntatge d’un rocòdrom o d’altres activitats relacionades amb el medi.

A més, pel que fa als reconeixements, seran exclusius de cada cursa i es premiarà a tots els nois i noies per igual, no hi haurà ni un campionat ni un reconeixement global del circuit.