FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 11/04/2024

El triplet d’Arnau Aranda

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Diuen que quan el rei abdica sense descendència la guerra està assegurada. Això és el que deurien pensar els corredors per muntanya especialistes en curses verticals el dia que Pere Rullan (La Molina CE) va anunciar el seu pas al costat en aquesta especialitat després de ser el dominador amb lletres grans de les verticals a Catalunya i a l’Estat.

La disputa però es va veure clarament decantada amb un nom propi, el d’Arnau Aranda (AE Matxacuca). Aquest gironí d’Amer, sembla disposat a agafar el relleu de Rullan i a batre qualsevol registre establert.

Amb 23 anys, Arnau Aranda ha guanyat tots els Campionats Absoluts que ha disputat. El primer títol va arribar l’any 2022 al cim del Puigsacalm (Garrotxa) on el gironí es va imposar a les dues grans patums de les verticals al país, el mateix Pere Rullan i a Jordi Bolet (UE Vic), campió de la Copa. Era la presentació en societat del que estava cridat a marcar com a mínim un trienni de regnat a les curses verticals.

Arnau Aranda iguala el millor registre amb tres campionats consecutius

L’edició de 2023, canvi d’escenari i títol al cim del Pic de Roies (Alta Ribagorça). Aranda va emportar-se la Cara Amon i va tornar a superar a Jordi Bolet i a Iu Jaume que l’acompanyaven en el pòdium. El gironí començava a demostrar que quan el campionat nacional era en vertical, el seu nom s’havia de posar en totes les travesses.

Aquest passat cap de setmana el cim del Sobrepuny (el Berguedà) ha tornat a veure com tot i el domini de la cursa dels joves del CTCMC, Arnau Aranda aconseguia el seu triplet i igualava el millor registre històric que fins ara, en categoria masculina, només tenia Pere Rullan amb els títols de (2018, 2019 i 2021). No sabrem mai si, sense pandèmia, Pere Rullan hauria sumat el seu quart títol l’any 2020, on no es va poder celebrar el campionat de Catalunya. En categoria femenina Gisela Carrión també ha aconseguit el mateix registre que Aranda i Rullan amb tres campionats consecutius (2017, 2018 i 2019).

Arnau Aranda s’ha acostumat a pujar el més amunt del pòdium i ara ja només manca esperar a la pròxima temporada per saber si és capaç de superar tots els registres i aconseguir un pòquer que no ha fet mai ningú.