FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 27/05/2023

Núria Hospital i Arnau Aranda els millors en terreny vertical

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 14a Edició de la Cara Amon ha acollit aquest dissabte el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya verticals en el que s’han imposat Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Runing) i Arnau Aranda (Ass.Esp.Matxacuca) amb un temps d’1:05:03 i 53:15 respectivament.

Prop de 70 corredors han sortit aquest matí des de Barruera a 1.080 metres, camí al cim de Roies de Cardet situat a 2.450 metres.

Una vertical reconeguda per la seva especial duresa valorada en 4,7 km amb prop de 1.400 metres positius amb tremps de pendent fins al 50 % que obliguen gairebé a progressar en quadrupèdia. Una vertical que ha arribat avui fins al ben com de Roies de Cardet i que en aquests catorze anys ha acollit proves de caràcter internacional arribant a ser Campionat del Món de KV el 2021.

Aranda Revalida el títol i Núria Hospital s’imposa amb un temps de 1:05:03

 

El promesa Arnau Aranda (Ass.Esp.Matxacuca) revalida a la Cara Amon el títol de Campió de Catalunya de Verticals. Ha estat el millor al podi absolut de la jornada resolent en menys d’hora. Ha completat en 53:15 amb solvència a pràcticament dos minuts d’un Jordi Bolet (Unió Excta. Vic) que s’ha penjat la medalla de plata amb un temps de 55:12. El tercer en el podi també ha aconseguit batre el rellotge i baixar de l’hora. Wifred Lladó (Centre Excta Solsonés) és el bronze del Campionat de Catalunya de KV.

En fèmines, Núria Hospital (Ass.Esp.Matxacuca) s’ha fet amb victoria amb un bon temps de 1:05:03 baixant el temps que va marcar Gisela Carrión la passada edició de 1:07:02. El segon lloc ha estat per la veterana, Mireia Hernàndez (Centre Excursionista Terrassa) que s’ha fer un lloc al podi absolut del campionat amb un temps de 1:06 :58. El tercer lloc ha estat per Rosa Maria Nieto (Club Montanyec Monistrolenc) que ha perseguit la tercera dona de la cursa, l’aragonesa Virginia Pérez, a qui finalment ha aconseguit passar a pocs metres de coronar les Roies de Cardet sent la tercera dona a meta i medalla de bronze del Campionat.

 

Ïu Net i Lina Escura s’imposen a la categoria junior. Lluis Puigvert i Gabriella Lasalle el més ràpids a la juvenil.

 

En les categories inferiors junior i juvenil el recorregut ha estat de 3,3 km amb 900 positius. El podi junior masculí s’ha resolt amb la victòria d’ Ïu Net (Trail Xics Montseny), Aniol Pujiula (Inverse Team) i Pep Mirabet (Centre Excta. Refalgarí). En la categoria femenina Lina Escura (Madteam) es penja la medalla d’or. Mar Córdoba (Club Excta. Sant Quirze) es fa amb la plata.

En juvenils Lluís Puigvert (Inverse Team) ha estat el més ràpid per davant de Martí Costa (CAVIC) i Jordi Cortés (Club Excta Aran). Gabriella Lasalle (Ass.Esp. Mitja del Castell) ha estat la millor juvenil. Judith Noray (Centre Excta. Alta Ribagorça) i Rut Córdoba (Club Excta.Sant Quirze) completen el podi.

Jan Puigvert i Alba Pont guanyen en cadets. Guiu Cors i Rabab Ouzemmou medalla d’or a la categoria infantil.

Els corredors cadets i infantils s’han enfrontat a un recorregut de 2,2 km amb 500+. Jan Puigvert (Club Esquí Girona), Marc Font (Club Excta Moianès Independent) i Aratz de la Viuda (Club Exsta Moianès Independent) han estat els cadets més ràpids. Alba Pont (Club d’Esquí la Pobla de Segur) Bruna Torrentbó (Unió Excta Vic) i Laia Alonso (Club Excta Uecanoia) completen el podi cadet femení.

Els podis més joves de la Cara Amon han estat copats per Guiu Cors (Club Santpedor) , Jordi Carrillo (Escola Trail Moianés) i Bernat Rueda (Club Excta Uecanoia) en la masculina i Rabab Ouzemmou (Club d’Esquí la Pobla) i Aida Tarrida (Club Excta Uecanoia) en la femenina.

La següent cita del circuit català de curses verticals se celebrarà a la Casamanya Extrem Vertical Race a Andorra el pròxim 10 de juny.