FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/10/2022

Clàudia Sabata i Arnau Aranda campions de Catalunya de curses verticals al Puigsacalm

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 7a Vertikalm (GECA) ha tancat la temporada de curses verticals proclamant els campions de Catalunya i decidint la 12a Copa Catalana de l’especialitat.

La Vertikalm tornava a presentar un recorregut tradicional amb els 5 KM d’ascens fins al Puigsacalm i superant els 975m de desnivell positiu que separen Sant Privat d’en Bas del cim del Puigsacalm.

La cursa va comptar amb pràcticament 200 participants en les diferents categories i va tornar a viure una jornada completa de muntanya a la Vall d’en Bas.

Sabata, torna el més amunt del pòdium i Aranda trenca el regnat de Rullan

El campionat de Catalunya de curses verticals ha servit per a tornar a veure a Clàudia Sabata (CEB) el més amunt del pòdium. La berguedana que va encetar temporada guanyant al Sobrepuny, va voler tancar la campanya de la millor manera possible. Un cop superades les diferents lesions d’aquestes últimes temporades, Clàudia Sabata, torna a demostrar que manté aquell toc competitiu i s’ha emportat un campionat molt disputat i amb gran nivell al Puigsacalam. Sabata ha sapigut aprofitar bé la baixa de l’altra gran favorita per la competició, Georgina Gabarró (GE Oliana), i ha superat a un grup de fins a set corredores que sortien amb possibilitats de títol.

Clàudia Sabata a més a més va aconseguir un nou rècord de la cursa de la Vall d’en Bas amb un temps de 49:56 baixant dels 50 minuts en realitzar el recorregut.

A Clàudia Sabata l’han acompanyat al pòdium dues de de les incombustibles; Mesi Arcos (CM Sant Cugat) i Núria Hospital (CC dels Ibers Trail Running). Arcos s’ha quedat a només 51 segons del títol en un final de temporada destacat. Núria Hospital ha entrat a 1:30 de la guanyadora i ha sumat un nou pòdium després de la seva més que meritòria quinzena posició a la general de la Copa del Món. Les dues corredores venien de disputar fa just una setmana l’última cursa de la Copa del Món a Gorbeia.

El top 5 el van tancar Anna Pujol (CE Madteam) i Carolina Rius (CE Madteam), dues de les grans animadores d’aquesta temporada a la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

En categoria masculina la sorpresa la va protagonitzar Arnau Aranda (AE Matxacuca). El jove, format al CTCMC de la FEEC, va imposar-se al gran favorit de la competició, Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), que buscava el seu quart títol consecutiu.

Aranda va saber administrar bé el seu ritme en un terreny exigent i eixut i va superar per 45 segons a un Rullan que s’ha conformat amb el segon calaix del pòdium. Aranda és la punta de l’iceberg d’una nova fornada de corredors per muntanya que arriba amb força i que com Iu Jaume (AE Capgirell) demostra que tot i estar, en aquest cas, en edat júnior són capaços de situar-se segons per temps de la cursa i emportar-se el títol junior.

El pòdium absolut conjuntament amb Aranda i Rullan el va tancar Jordi Bolet (UE Vic). Bolet va penjar-se en un dia marcat en el seu calendari, ja que va aconseguir el títol de Copa. Un dels objectiu de Bolet aquesta temporada.

El top 5 masculí el van completar; David Soler (CMR Olesa) i Sergi Beltran (EKKE Lleida).

En categories de base a Iu Jaume en junior el va acompanyat Mireia Luscher (UE Vic) com a campiona Junior femenina. En categoria juvenil victòria per a Jan Castillo (CE Moianès Independent) i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà).

Cal destacar la bona participació en aquestes categories base on en cadets Albert Soler (CCE Llorençà) i Uma Plans (CE Moianès Independent) es van proclamar campions.  Joan Guitaras (Trail Moianès) i Rabab Ouzemmou (CE la Plobla de Segur) han estat els campions de Catalunya en categoria infantil.

El president de la FEEC, Jordi Merino, acompanyat de la representant territorial de la SGEIAF, Anna Julià, de l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, del director de cursa del GECA, Sergi Plana i del representant de Curses per Muntanya de la FEEC, Ramon Regí, van ser els encarregats de lliurar els guardons als campions de Catalunya.