“El recorregut esportiu del Pere Rullan és com el d’una cançó d’Antònia Font, plena de noves rimes; és el d’aquell ciclista que fa girar el seu planeta al ritme que li marca una bicicleta. La bicicleta que agafa encara sovint per descobrir noves carreteres perdudes que l’enfilin en algun port sense assolir al costat de l’espai que ha convertit en casa seva. Aquest mallorquí d’origen és un esportista inquiet d’ànima salvatge, fet de trossos de diferents inquietuds que l’han anat omplint de virtuts i vicis i que més endavant ha pogut aplicar en l’exigent món de les curses per muntanya.” Així comença l’entrevista de Pere Rullan (la Molina CE) a la revista Vèrtex 278 , en aquell moment Rullan encara mantenia el seu festeig permanent amb les curses verticals i es guardava un dels darrers petards de la traca per aconseguir un doblet històric,en els estatals de Curses i Esquí de Muntanya verticals “volia tancar una etapa amb bon resultats o com a mínim bones sensacions al Mundial que es corria a casa, però no va poder ser” assegura Pere Rullan que reconeixia que un error en l’alimentació el va deixar sense opcions a la cursa.
Vull tancar una etapa per a seguir competint en alt nivell
Un dels esportistes amb millor palmarès en Curses Verticals, té clar que aquestes curses segueixen encara sense el reconeixement que hauríen de tenir per la seva exigència. “És una disciplina molt dura i molt pura de muntanya. Però com que només es triguen uns 30 min la gent no ho aprecia prou. Està més valorat ser “finisher” en una sky o una ultra que un campió de verticals” afirma Rullan qui té clar que el que fa és gairebé una evolució natural i especialitzar-se per a poder millorar el seu rendiment “una temporada en alt nivell en totes les disciplines de les Curses per Muntanya no ho pot aguantar ningú, bé, només en Kilian, la resta de mortals ens hem d’especialitzar si volem ser competitius” explica en Pere.
Les verticals són una disciplina molt dura i molt pura de muntanya
Rullan, que actualment és el seleccionador català de Curses per Muntanya, es marcarà com a nous reptes la seva participació en Curses per Muntanya del calendari internacional. En una de les primers cites on podem tornar a veure a Pere Rullan, si el turmell el respecte, serà a l’OCC de l’UTMB el 31 d’agost.
Aquest solleric, establert a la Cerdanya, ha decidit fer un pas al costat després d’una llarga carrera lligada al món de les Curses Verticals. Rullan assegura que tanca una etapa i a partir d’ara es vol centrar en curses de mitja i llarga distància. “Deixar les verticals per a mi és tancar una etapa molt bonica de la meva carrera com a esportista. Crec que cada cosa té el seu temps i ara penso que toca fer això” remarca Rullan.
La carrera de Pere Rullan als pòdiums començava el 2010, quan aconseguia el seu primer títol com a Campió de les Balears de Curses per Muntanya. El 2015 es presentava al món amb un tercer lloc a Zegama, una de les grans del circuit mundial. A poc a poc, Pere Rullan s’ha anat convertit en el referent de les Curses Verticals a Catalunya i a l’Estat. Rullan ha estat l’únic esportista que ha aconseguit sumar tres campionats de Catalunya de Curses per Muntanya Verticals (2018,2019,2021) i tres Campionats de Catalunya Curses Verticals d’Esquí de Muntanya (2019,2020,2022), a més a més Rullan també es va emportar la Copa de Verticals de la temporada 2021.
A partir d’ara caldrà buscar un relleu a Pere Rullan, Arnau Aranda (AE Matxacuca), campió de Catalunya els dos darrers anys, i Jordi Bolet (UE Vic), campió de la Copa Catalana i líder aquesta temporada, semblen cridats a ser els relleu naturals del solleric.