FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/04/2017

El Ral·li del CEC clausura la Copa FEEC-Ferrino per equips

Esquí de muntanya

La 59a edició del Ral·li del CEC, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, ha clausurat la 33a Copa FEEC-Ferrino per equips d’esquí de muntanya. Aquesta ha estat una edició especial ja que s’ha celebrat en el marc de la prova puntuable per la copa del món d’esquí de muntanya Val d’Aran Skimo World Cup. La prova ha aplegat més de cinquanta equips, que han tingut l’oportunitat de compartir la competició amb els millors esquiadors del món.

Enguany la Copa FEEC-Ferrino per equips ha inclòs quatre proves. La Traça Muga, organitzada per la UE Urgellenca, va obrir el calendari el 12 de febrer. Tot just una setmana després, el dia 19 de febrer, es va disputar la 53a edició de la Cursa Bassiero, organitzada per la UEC de Barcelona. La 18a Pocatraça. Memorial Esteve Soler, organitzada pel CE Olot, acollia el campionat de Catalunya, el dia 26 març, i també era vàlida per la copa. El Ral·li del CEC ha tancat la competició, el dia 8 d’abril.

Els equips Jumere-Saint i Izard-Martínez, guanyadors a la Val d’Aran

El Ral·li del CEC s’ha disputat en l’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. El tret de sortida s’ha donat des del Pla de Beret pocs minuts després de que ho fessin els corredors participants a la prova de la copa del món. La meteorologia ha estat molt favorable i les condicions de la neu excel·lents en tots els punts del recorregut.

En categoria masculina, l’equip format pels francesos Wilfrid Jumere i Pantxo Saint s’ha proclamat guanyador, amb un temps de 2 hores 9 minuts. Segons han estat David Vázquer i Oriol Barrera. I tercers, Javier Rodríguez i Xavier Freixinet.

En dones, el millor equip, i guanyador del Ral·li del CEC ha estat el format per Ares Izard i Lula Martínez. La segona posició l’han ocupat Laura Balet i Helena Salvany.

Fotografia / Ivan Torres