FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/03/2017

Nil i Oriol Cardona i Mireia Miró i Marta Garcia, campions d’Espanya per equips a la Bassiero

Esquí de muntanya

La 53a edició de la Cursa Bassiero, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, ha acollit la segona prova de la Copa FEEC-Ferrino per equips d’esquí de muntanya i el Campionat d’Espanya, a les Valls d’Àneu, el dia 19. La Bassiero ha comptat amb la participació de 130 equips, límit de competidors establert per l’organització per garantir la qualitat de la cursa i la seguretat de tots els corredors.

El recorregut vàlid pel campionat estatal ha comptat amb un desnivell de 2.150 metres positius, passant les Valls de Ruda i Gerber, fent cim als Pics dels Bassiero (2.897 metres), i ja en la segona part, superant el salvatge coll de Xemeneies.

Equip de la selecció catalana d’esquí de muntanya participant a la Bassiero  Foto / Joan Cardona

Els germans Cardona i Mireia Miró i Marta Garcia, campions 

La selecció catalana d’esquí de muntanya de la FEEC ha comptat amb representació en totes les categories i ha sumat un total de dinou medalles, convertint-se en la selecció dominant a la Bassiero.

L’equip format per Nil Cardona (CE Cerdanya Skimo Team) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha proclamat campió d’Espanya amb un temps de 2 hores 25 minuts. “Un dia espectacular, amb molta calor. Bassiero mai decepciona. Ha estat una cursa molt tècnica amb cinc pujades. Ens hem trobat molt bé des del principi. A partir de la primera baixada ens hem distanciat del Marc Pinsach i el Joan Reyné, que anaven segons, i ja no hem perdut el liderat” ha explicat Oriol Cardona. Els germans Cardona han tancat amb aquesta cursa la seva temporada competint junts: “Estem molt contents de com ha anat la temporada. A la Pierra Menta ens vam trobar molt bé, en el meu cas he anat de menys a més i és una llàstima que s’acabin les competicions” ha comentat Nil Cardona.

En categoria masculina absoluta, per darrera dels Cardona han entrat Luis Alberto Hernando i Kiko Navarro, de l’equip de muntanya de la Guàrdia Civil, amb un temps de 2 hores 34 minuts 7 segons. Els tercers classificats han estat Noel Burgos i Antonio Alcalde, de la federació madrilenya, amb 2 hores 34 minuts 26 segons.

Mireia Miró (UEC Gràcia) i Marta Garcia (CE Cerdanya Skimo Team) s’han proclamat campiones d’Espanya en categoria femenina absoluta, amb un temps de 2 hores 55 minuts. La segona plaça en el campionat ha estat per Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) i Tina Bes, amb un temps de 3 hores i 7 minuts. Terceres han estat Ares Izard (CE Lleida) i Isabel Montañés, amb 3 hores  27 minuts.

Foto portada i podis / Ivan Torres