FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/03/2017

Sadurní-Reyné i Bisquert-Illa, campions de Catalunya per equips d’esquí de muntanya

Esquí de muntanya

La 17a edició de la Pocatraça-Memorial Esteve Soler, organitzada pel Centre Excursionista d’Olot, ha acollit el Campionat de Catalunya per equips d’esquí de muntanya, a la Vall de Núria, el 26 de març. La prova també ha estat vàlida per la Copa FEEC-Ferrino per equips, que aquest any finalitzarà a la Val d’Aran, amb el Ral·li del CEC, el dia 8 d’abril.

Arran de les fortes nevades de les últimes hores l’organització de la cursa i els traçadors han hagut treballar dur per oferir un circuit de qualitat, a l’alçada d’un campionat de Catalunya. El recorregut final ha acumulat un desnivell positiu de 1.700 metres amb tres pujades i tres baixades, amb neu fresca, i amb un tram per bosc especialment atractiu.

Erola Bisquert i Maria Illa, campiones de Catalunya   

Sadurní-Reyné i Bisquert-Illa, campions de Catalunya

Un total de 53 parelles han pres la sortida des de l’estació d’esquí de la Vall de Núria. Jordi Alís (UE Urgellenca) i el francès Will Juillaguet han estat els guanyadors en categoria masculina absoluta, però no s’han pogut penjar la medalla de campions de Catalunya perquè tots els corredors aspirants al títol han de comptar amb la llicència FEEC.

El campionat de Catalunya per equips d’esquí de muntanya ha estat per la parella formada per Joan Reyné (Ski Club Camprodon (SE)) i Xavier Sadurní (UE Urgellenca), amb un temps d’1 hora 54 minuts. El subcampionat ha estat per Joan Cardona (CE Banyoles) i Josep Montsant (Grup Gratanúvols del Montseny), i la tercera plaça per Xavier Guillaumes i David Garcia, ambdós de la UE Sant Joan de les Abadesses. Joan Reyné ha destacat “la qualitat del recorregut. En algun punt m’ha recordat a la Pierra Menta”.

Podi amb els campions de Catalunya per equips d’esquí de muntanya

En categoria femenina, Erola Bisquert (UE Vic) i Maria Illa (AE Mountain Runners del Berguedà) s’han proclamat campiones de Catalunya per equips d’esquí de muntanya. Les segones classificades i subcampiones han estat Eli Bertran (AE Matxacuca) i Queralt Riba (CE Madteam). Han tancat el podi la parella formada per Júlia Massagué (UE Vic) i Cèlia Espinós (GE Malgratenc).

Han entregat els premis el director de l’estació d’esquí de la Vall de Núria, Toni Casals; el president de la FEEC, Jordi Merino; el director tècnic de la FEEC, Marcial Alemán; el president del CE Olot, Ramon Regí; i el director de la Pocatraça, Albert Rubirola.

Fotos / Ivan Torres