FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

L’esquí de muntanya i les raquetes de neu, protagonistes de la Traça Muga | FEEC

Notícies - 12/02/2017

L’esquí de muntanya i les raquetes de neu, protagonistes de la Traça Muga

Esquí de muntanya Raquetes de neu

La Traça Muga ha acollit la primera prova de la 33a Copa FEEC-Ferrino per equips d’esquí de muntanya i la segona de la Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu, el 12 de febrer, a Arànser. Al voltant de 200 persones han participat en l’esdeveniment bianual organitzat per la Unió Excursionista Urgellenca

Sadurní-Gaston i Ledesma-Mascort, guanyadors de la primera cursa de la Copa FEEC-Ferrino 

Un total de 42 equips ha pres la sortida des de l’estació d’esquí de fons d’Arànser en un dia marcat per la variabilitat meteorològica. El vent que ha castigat les zones altes del circuit ha fet que l’organització optés per un recorregut alternatiu, i més curt. Les condicions de la neu, com ja ve sent habitual aquesta temporada, han estat excel·lents.

En categoria masculina, l’equip format per Xavier Sadurní  i Alfons Gaston, ambdós de la UE Urgellenca, s’ha proclamat guanyador. Els segons a meta han estat Dani León i Joan Mª Vendrell, de l’Ski Club Camprodon, i els tercers, Èric Moya (AE Matxacuca) i Adrià Canimas (CE Girona).

L’equip andorrà format per Lorena Ledesma i Imma Mascort ha estat el més ràpid en categoria femenina. Segones han estat Erola Bisquert (UE Vic ) i Míriam Martínez (CE Pontsicà), ambdues membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), i terceres Elisabet Bertran i Roser Español, de la UE Urgellenca.

En categoria mixta han pujat al podi Maria Illa i Marc Mascarill, de l’AE Mountain Runners del Berguedà, primers; Martina Carmona i Francesc Xavier Vicente, de la UE Urgellenca, segons; i Pilar Caixach, Manel Balet i Laura Balet, de la UE Sabadell, tercers. Laura Balet també forma part del CTEMC.

Quim Samsó i Pol Pastor, de La Molina Club d’Esports, han estat els millors en la categoria de joves.

La següent parada de la copa serà a la 18a Poca Traça, el 26 de març; i la darrera prova puntuable arribarà amb el 59è Ral·li del CEC, el 8 d’abril.

Olivier Cestao i Ragna Debats, els millors en la prova de raquetes de neu

El francès Olivier Cestao ha estat el guanyador de la cursa amb raquetes de neu. Al segon calaix del podi ha pujat el jove Daniel Castillo, del CE Trail Tarraco, corredor a tenir en compte per la classificació final de la copa, i al tercer l’incombustible Pere Fàbregues, de l’AE Matxacuca.

Ragna Debats, del CEM La Cameta Coixa, ha estat la millor en dones i a més ha aconseguit la segona posició absoluta de la cursa. Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida) ha estat segona i Marta Morera (Ateneu d’Acció Cultural), tercera.

En el circuit català, més de 70 aficionats a les raquetes de neu han gaudit d’un bonic recorregut per l’entorn de l’estació d’Arànser. La propera data senyalada al calendari de raquetes és l’Err-Puigmal, el 19 de febrer.

Fotografies / Ivan Torres