FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

Notícies - 11/07/2024

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu celebra l’acte de cloenda al Puiggraciós

Vallès Oriental Excursionisme Inclusió

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu, impulsat per Onat Foundation, Apindep i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), celebrarà l’acte de cloenda al Puiggraciós (Vallès Oriental) el dissabte 13 de juliol. Els organitzadors esperen que aquesta activitat sigui una trobada entre totes les persones, escoles o associacions que han format part del projecte en qualsevol dels seus cims durant aquests tres anys.

Els participants es trobaran al Santuari de Puiggraciós dissabte vinent i, des d’allà, iniciaran un recorregut de 3 km. La sortida també oferirà un vessant cultural que donarà a conèixer als assistents la flora, fauna, geologia, llegendes… de la zona. A més de la caminada, també es proposaran rutes curtes i altres activitats adaptades per a tothom. La jornada finalitzarà compartint un dinar.

Darrera sortida a la Torreta de l’Orri. Foto: Albert Pendon
14×1000 Trekking inclusiu

Aquest projecte va néixer el setembre de 2021 tot recuperant una idea de l’alpinista català Sergi Mingote, l’associació Apindep i Onat Foundation, a la qual la FEEC es va voler sumar des de l’Àrea d’Inclusió. La Federació ha format part d’aquesta iniciativa aportant material, com les cadires Joëlette, tècnics o revisant la ruta.

El projecte 14×1000 Trekking inclusiu es va marcar com a objectiu assolir catorze cims emblemàtics de Catalunya amb persones amb discapacitat. A més a més, també s’han organitzat rutes de preparació a altres muntanyes no previstes inicialment.

El cim del Roc del Comptador (Alt Empordà) va ser el primer cim. Després, n’han vingut molts més. La Mola (Vallès Occidental), Mont Caro (Baix Ebre), Cogulló de Turp (Alt Urgell), Sant Jeroni (Anoia i Bages) o el darrer a la Torreta de l’Orri (Pallars Sobirà).

Durant aquest període, la iniciativa ha comptat amb una participació de 500 persones amb tota classe de discapacitat, també sense. Finalment, s’han assolit 19 cims que s’han repartit entre 18 comarques del país. Tant Onat Foundation, Apindep com la FEEC en fan una valoració molt positiva de l’activitat.

El nou projecte

Després de la consecució del 14×1000, els mateixos organitzadors ja treballen en un nou projecte. Malgrat que encara no se n’han acabat de perfilar els detalls, la intenció és que la iniciativa comenci a rodar de cara a la tardor. En aquest cas, es vol fer un cim de més de 1.000 metres en cadascuna de les comarques de Catalunya en un període de dos o tres anys.