FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Casanovas
Foto: Josep Casanovas

Notícies - 28/05/2024

El penúltim adeu a Marià Morera al Ripollès

Ripollès Senders

Diuen les llegendes mexicanes que ningú marxa d’aquest món si queda algú que el recordi, per això familiars, amics i companys del CE Ripoll i del CE Campdevànol, han volgut recordar en Marià Morera per sempre.

En un acte que s’ha fet a les muntanyes del Ripollès, territori més que habitual de Marià Morera, s’ha descobert un petit record cap al que va ser president del Centre Excursionista de Ripoll i coordinador del Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Aproximadament una seixantena de persones han fet el recorregut que separa el Coll de Jou i el Pla de Pena per a fer el penúltim homenatge a Marià Morera. A la comitiva l’han acompanyat el president de la FEEC, Jordi Merino, el vicepresident primer, Josep Casanovas, el responsable de seguretat, Josep Maria Silvestre, el veguer de la regió II, Josep Coucelo, el veguer de la regió I-Barcelonès, Jaume Baradad i la sotsveguera de la regió VI, l’Assumpta Casellas.

Al mateix Pla de Pena, molt a prop d’on va patir l’accident mortal Marià Morera, s’ha deixat un petit record per a tenir sempre present al que va ser màxim responsable dels senders a Catalunya. Amb la frase “Pintant el camí que et porta a casa” i un codi QR que enllaça al vídeo de la FEEC a on participava en Marià, s’ha volgut recordar la feina feta pel ripollès durant molts anys com a president d’entitat, veguer i coordinador del Comitè Català de Senders.

Marià Morera va morir el passat 11 d’octubre de 2023 en un accident quan realitzava una de les moltes excursions que va fer a les muntanyes del seu ripollès. Les mostres d’afecta i de condol cap al “Marianu” i la seva família van arribar des de pràcticament totes les institucions del país.