FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/02/2017

El nou refugi Colomina comença a agafar forma

Refugis

Després que a principis d’octubre finalitzés la primera fase de les obres d’adequació i millora del refugi Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca, a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ja s’estan fabricant els panells prefabricats de fusta que seran la base de l’ampliació de l’equipament.

La construcció d’aquests panells corre a càrrec de Fustes Sebastià, una empresa del Pallars Sobirà especialitzada en solucions estructurals de fusta i en l’edificació prefabricada de baix consum energètic.

Josep Bunyesc, l’arquitecte responsable del disseny i de la direcció d’obra assenyala: “A mitjans del mes d’abril anirem a veure com està la neu i planificarem les primeres actuacions a fer. Si la meteorologia ho permet, es preveu fer el muntatge de l’ampliació la segona setmana de maig. Per últim, durant les dues darreres setmanes de maig i la primera de juny, es deixarà acabat l’interior de la part ampliada”.

L’actuació suposarà un notable augment del confort, tant dels usuaris com dels guardes, ampliant l’espai de la cuina i menjador. El número de dutxes i lavabos també s’amplia per adequar-lo a les necessitats reals del refugi Colomina, que havien quedat desfasades.