FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/10/2016

Acabada la primera fase de les obres de millora del refugi Colomina

Refugis

Després d’una setmana de feina, s’ha donat per acabada la primera fase de les obres d’adequació i millora del refugi Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca, a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’actuació d’aquesta setmana ha consistit en preparar el terreny per millorar i engrandir el refugi Colomina. S’han enderrocat els banys existents, construïts en un volum annex a l’edifici original de fusta. Un espai que estava format per un mur gruixut de pedra i una solera de formigó sobre roques existents. La coberta de fusta i sense aïllament tenia condensacions degut a la humitat dels banys i dutxes que s’hi albergaven.

En aquest espai es construiran els nous banys, que seran més amplis -ara hi havia una doble paret que consumia mes d’un metre de gruix. Es crearà un forjat sanitari per poder ventilar per sota i evitar humitats del terreny, i també s’ampliarà el menjador, situat en la planta baixa de l’equipament. En la planta superior s’ampliaran els dormitoris, amb l’objectiu de tenir una major amplitud d’espai per als usuaris. L’actuació de millora també es reflectirà en la cuina, que es reformarà i millorarà de manera notable, per adequar-la a les necessitats del refugi. Finalment es reformarà l’escala interior per tal de millorar les condicions d’ús i de seguretat dels excursionistes.

Aquestes obres de millora es faran en una segona fase, durant la primavera de 2017 un cop marxi la neu i les condicions meteorològiques millorin, per fer-les amb seguretat. L’única actuació que falta és topografiar l’espai exacte que queda després d’haver derruït l’espai annex, per adaptar els nous prefabricats de fusta a l’espai que deixa la roca granítica existent, que no es toca.

Reobertura del refugi lliure

D’altra banda, el refugi lliure torna a estar operatiu i obert, després d’haver estat cinc dies tancat degut als treballs efectuats en aquesta primera fase.