FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/02/2022

El Grup Cavall Bernat celebra la 38a Trobada a Monistrol de Montserrat

Bages Escalada esportiva Grup Cavall Bernat

El Grup Cavall Bernat organitza una nova Trobada per retre homenatge a aquells que el darrer any han assolit el cim del Cavall Bernat, els anomenats “cavallistes”. Aquesta serà la 38a edició de la tradicional Trobada del Grup Cavall Bernat, el qual el passat 2021 va celebrar el seu quarantè aniversari.

Enguany la Trobada de celebrarà el diumenge 3 d’abril a l’Espai Joan Carles Amat, situat a Monistrol de Montserrat (Bages). La cita s’iniciarà a les 8.30h amb un esmorzar de benvinguda seguit a les 9.30h de dues caminades entre les quals els més matiners podran escollir: una més llarga, d’uns 14km de distància que conduirà als participants fins a tres antigues colònies tèxtils, El Burés, El Borràs i la Bauma; i una més curta, d’uns 7km de distància, que mostrarà un ventall de cases de camp que dóna fe del passat agrícola d’aquest indret.

L’esdeveniment continuarà a les 12h amb la presentació de la Trobada a càrrec del vicepresident Francesc Sanahuja i amb parlaments de l’alcalde de Monistrol, Joan Miguel Rodríguez, el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i una invitada especial, l’escaladora Lola Goicoechea, qui conduirà l’acte. Aquests serviran d’introdució de la tradicional cerimònia d’imposició de medalles dels nous cavallistes.

Passat el dinar de germanor, a les 17h, s’imposaran les medalles als nous cavallistes i es retrà homenatge a tres destacats escaladors. Enguany els homenatjats seran Josep Maria Rodés i Melgosa, Ferran Labraña Turell i Angel Vedo Fernández, i es donarà un reconeixement especial al dibuixant Isidre Rodrigo i Montané, que recentment ens va deixar.

Ruta llarga

Ruta curta

Què és el Grup Cavall Bernat?

El Grup Cavall Bernat és un punt de trobada de tots aquells escaladors i amics, lligats d’una manera o altra amb el món de l’escalada “a casa nostra”.

Una senzilla manera de conèixer i relacionar-se amb els principals protagonistes de totes les èpoques, mantenint amb això una valuosa amistat i connexió generacional, que permet avaluar de primera mà molts conceptes alterats per l’evolució i el temps, essencials per a comprendre la veritable filosofia del nostre benvolgut esport.

Gràcies a la brillant idea de Joan Nubiola, Josep M. Torras i Josep Barberà (promotor principal del grup), el 27 de juliol del 1978 neix el Grup Cavall Bernat com a tal, amb l’única condició d’haver escalat el Cavall Bernat de Montserrat per a ser acceptat.

Des de l’any 1979, una trobada anual reuneix cada vegada un nombre major d’escaladors de tots els estils i edats, disposats a ésser del grup com amics, admiradors o simpatitzants. Una tradicional cerimònia i una medalla de record, els converteix en “cavallistes” per a sempre, sense més obligació ni compromís algun.

Consulta el detall de la 38a Trobada del Grup Cavall Bernat