FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 11/05/2022

El campionat de Catalunya d’escalada de dificultat es podrà seguir en directe per Esport+ TV

Selva Escalada esportiva Escalada

La sala Golem de Blanes serà la seu d’una nova edició del campionat de Catalunya d’escalada de dificultat. La sala de La Selva acollirà un dels campionats més disputats dels darrers anys, tot i ser la disciplina petita de l’escalada esportiva de competició, actualment, el campionat portarà fins a la Golem a alguns dels millors especialistes.

La temporada competitiva d’escalada esportiva ha començat amb les dues primeres proves de la Copa Catalana de Bloc però ara arriba el primer campionat de Catalunya d’escalada esportiva d’aquesta apretada campanya pels esportistes.

Un campionat disputat 

Els millors escaladors i escaladores catalans seran aquest dissabte a Blanes per buscar el relleu de Rut Cases (GE Manlleu) i LLuc Macià (CE Esparreguera). Macià intentarà revalidar el títol aconseguit en l’última edició a la sala Golem d’Arenys de Munt. 

Noms com els de Didac Zamora (CE Teià) o Joel Codina (CE Madteam) es perfilen com els principals candidats a disputar el títol a Lluc Macià. A més a més cal tenir en compte a Cedric Lluc Miles (CE Sant Celoni) que podria optar a la victòria a la prova però no al campionat de Catalunya, ja que té nacionalitat alemanya.

Cal destacar les absències de Guillem Monsech (CE Alpicat) lesionat i que serà un dels comentaristes de la retransmissió en directe, i de Pau Galofré (CE Madteam) que al ser equipador de la sala no participarà a la competició.

En categoria femenina el trident format per Rut Monsech (CE Alpicat), Maria Benach (CM Sant Llorenç) i Aida Torres (CE Torelló) es perfila com a clares favorites a la victòria final. Les molèsties físiques que arrossega Aida Torres poden mermar les opcions de l’osonenca a la victòria final.

En categories de base, tot el planter català serà present a la prova de Blanes, amb els participants de les últimes proves internacionals de bloc.

Les inscripcions que tornaran a superar registres i estaran per sobre dels 80 inscrits al campionat.

La final absoluta del campionat de Catalunya d’escalada de dificultat es podrà seguir en directe a partir de les 20h gràcies a la plataforma Esport+ TV.  Aquesta serà ja la quarta retransmissió en directe de proves d’escalada a través d’aquesta plataforma que potencia l’esport català.