FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Catraid Berguedà - Tina Llop
Foto: Catraid Berguedà - Tina Llop

Notícies - 17/06/2024

El Berguedà s’engalana per a la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Berguedà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

Les carreteres i els paisatges del Berguedà es van visualitzar arreu del món acompanyats del ritme infernal que marcava Tadej Pogacar superant ports de muntanya encadenats i rematant la feina entre Vallcebre i la Nou on l’eslové va decidir marxar sol fins a Queralt. El campionat de Catalunya de Curses per Muntanya Verticals camí del Sobrepuny o la doble aturada de la Copa Catalana de Curses per Muntanya a la Pugo Regis i a la Berga-Rasos-Berga en un cap de setmana de clàssiques, han marcat una primavera de muntanya esport que s’ha tancat amb la disputa del Raid del Berguedà, segona prova de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya.

Vilada i Vallcebre han estat els epicentres d’una competició que no ha decebut a ningú i que ha deixat imatges espectaculars, moments d’alegria i instants on les penalitzacions han castigat als participants. BTT, Cursa a peu, Escalada i proves suplementàries com tir amb arc, tirolina (al camp de futbol de Vilada) o apilonament de caixes han acompanyat als participants que han competit durant tot el cap de setmana per terres berguedanes.

El Catraid Berguedà deixa la Copa més oberta

Al finalitzar la doble etapa l’equip del Raiverd composat per Rafel Turrà (Grup Empordanès d’Investigació Sub.) i Andris Ansabergs (AE Matxacuca), ha estat el guanyador del Raid amb un temps total de 15h 7min que els ha servit per a superar al Montpalau Raid Team de Martí Bultó, Cristau Villegas i Martí Làzaro tots de l’Ass. Montpalau Team i que van acabar la prova a només 15 min dels guanyadors després de les dues jornades, mostrant una clara igualtat entre els equips.

Els tercers van ser l’equip del CatRaid Adventure Team amb en Josep Carreras i el Francesc Torrent (Ass Montpalau Team) que a causa d’una penalització no van poder lluitar per la victòria i van tancar la prova amb un temps de 17h i 18 minuts.

Els actuals líders de la copa l’equip del Raidaran es va haver de conformar amb la cinquena posició després de la seva victòria a la Noguera.

La Serra d’Ensija, el Catllaràs, el Picancel i els singles de Vallcebre van ser observadors d’un cap de setmana d’esports de muntanya al Berguedà en una prova on cal destacar un cop més el bon ambient entre els participants i la bona sintonia amb l’organització de la cursa.

La 20a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya es decidirà a la tardor amb les dues últimes proves a la Vall de Lord i a Ribes de Freser.