FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 28/04/2024

Arnau Montiel i Lorena Cubillas s’imposen a la clàssica Berga-Rasos-Berga

Berguedà Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 26a edició de la Berga-Rasos-Berga ha consolidat encara més la seva reputació com una de les curses amb més tradició i prestigi a Catalunya, integrada dins del circuit de Les Clàssiques Berga.

Uns 300 participants han pres la sortida des de l’emblemàtica plaça de Sant Pere, el cor de Berga a les 8:30 del matí.

L’esdeveniment ha exhibit una combinació d’èpica, exigència i rapidesa, desafiant un cap de setmana marcat per una meteorologia amb temperatures baixes, pluja, neu i sobretot molta boira durant bona part del recorregut.

Tot i així, l’organització integrada per membres del Club Esquí Berguedà i l’AE Mountain Runners del Berguedà  s’ha mostrat ferma i han tirat endavant la prova, amb un trajecte de  27,3 km, amb un desnivell positiu de 1.750 m que s’han pogut celebrar sense recórrer a cap recorregut alternatiu.

Malgrat les condicions meteorològiques adverses de fred, humitat i, sobretot, poca visibilitat a la zona alta, la cursa ha transcorregut  sense grans incidències, amb un bon marcatge i un gran equip de voluntaris i voluntàries que s’han encarregat de vetllar pel bon funcionament de la prova.

Arnau Montiel (CE Torelló)  i Lorena Cubillas (AE Mountain Runners del Berguedà) han estat els grans dominadors de la cursa i s’han fet amb la victòria a l’arribada a Berga.

En la categoria masculina, Arnau Montiel s’ha destacat com a líder indiscutible, dominant els trams més alts del recorregut. Malgrat les condicions adeverses, ha aconseguit anar distanciant als rivals i ha passat pel control del Refugi de Rasos de Peguera amb més de dos minuts d’avantatge respecte als seus perseguidors. Montil ha mantingut el lideratge fins al final, atravessant la línia de meta amb un temps impressionant de 02:13:40.

Darrere de Montiel, Xavi Sebastià (Club Alpí Virtual) ha ocupat la segona posició amb un temps de 02:19:35, més de 5 minuts darrere del líder. En tercera posició i tancant el pòdium ha entrat David Dalmau (CCE Caldes de Montbui), qui ha completat la BRB amb un temps de 2:22:49 a poc més de dos minuts de Sebastià.

En la categoria femenina, Lorena Cubillas ha estat la gran guanyadora i dominadora absoluta de la competició amb un temps de 3:15:08, liderant amb solvència la cursa des de les primeres rampes pels carrers del barri vell de Berga.

Lorena Cubillas al seu pas pel Refugi de Rasos de Peguera. Foto: Quim P. Casadesús - FEEC
Lorena Cubillas al seu pas pel Refugi de Rasos de Peguera. Foto: Quim P. Casadesús – FEEC

La disputa ha estat entre la segona i la tercera posició, un duel entre Thais Pentinat  i Elena Pueyo. Les dues corredores arribaven juntes als Rasos de Peguera. No obstant això, ha estat  Thais Pentinat qui ha aconseguit imposar-se passada aquesta meitat de la cursa, arribant a meta amb un temps de 3:26:06.

La 26a edició de la Berga-Rasos-Berga ha estat un testimoni del compromís i la passió dels corredors de muntanya per aquesta cursa tot i les condicions.

Pels amants de les curses per muntanya: La pròxima cita del calendari serà la Mollo Trail, a l’esperat Campionat de Catalunya que es disputarà el pròxim 16 de juny al Ripollès.

Per la seva banda la Copa continuarà amb la Taga EVO després de les vacances d’estiu, el 14 de setembre, en el que serà el quart capítol de la competició de la regularitat.

Consulta el calendari Complet de curses per Muntanya de la FEEC

Classificacions a 9hSports

Fotos de la cursa