FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu triomfa a l’Allgäu Vertical, a Alemanya | FEEC

Notícies - 28/01/2017

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu triomfa a l’Allgäu Vertical, a Alemanya

Raquetes de neu

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat en la cursa Allgäu Vertical, a Ofterschwang (Alemanya,) el dissabte 28. L’equip que ha representat a Catalunya l’han format:  Sílvia Leal (CE Pontsicà), Ragna Debats (AE La Cameta Coixa), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Marc Traserra (CE Voltreganés ARS), Laia Aguilar (CE Calldetenes), Gabriel Crosas (CE Torelló) i el seleccionador, i també corredor, Just Sociats (CN Terrassa).

La selecció no tenia previst participar en aquesta competició, però els fets que s’han desencadenat els últims dies, i que posen en perill la representació de Catalunya en les competicions internacionals de raquetes de neu, han provocat una modificació del calendari.

L’Allgäu Vertical divideix als participants en dues categories: els que participen amb esquís de muntanya i els que ho fan a peu, ja sigui amb grampons, sabatilles o raquetes de neu. “Nosaltres anàvem representant a Catalunya i com a Selecció Catalana de Raquetes de Neu. Per aquest motiu hem decidit competir amb raquetes. Pràcticament tothom ha participat sense en la modalitat a peu” ha explicat Just Sociats.

Eduard Hernández i Ragna Debats, campions

El corredor Eduard Hernández ha estat el més ràpid en la categoria a peu i ha guanyat la cursa amb un temps de 26 minuts 35 segons. En la categoria absoluta, on entren tant els corredors amb esquís com els que van a peu, Hernández només s’ha vist superat per un corredor que ha participat amb esquís, Konrad Lex. “Aquest resultat deixa palès que totes les modalitats poden conviure en una sola competició” ha explicat Sociats.

La resta de corredors catalans en categoria masculina també han aconseguit grans resultats, acabant entre els 10 millors de la classificació absoluta. Marc Traserra ha estat sisè, Gabriel Crosas setè i Just Sociats novè.

Ragna Debats ha estat la guanyadora femenina de la classificació absoluta amb un temps de 30 minuts 08 segons. Just darrera seu ha entrat la primera corredora amb esquís de muntanya, Susi Von Borstel. Sílvia Leal ha estat tretzena i Laia Aguilar quinzena.