FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/10/2016

Dani Andrada i Maud Ansade s’emporten la tercera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc

Escalada

La Sala Piu Gaz de Bilbao ha acollit aquest dissabte 22 la tercera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc. La Selecció Catalana d’Escalada de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat amb un equip format per: Mari Alarcón (UEC Tortosa), Pol Roca (CE Sant Quirze), Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Francis Guillen (CE Sant Quirze), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), Shirleys Noriega (GE Manlleu) i Maud Ansade (AE Deu Dits).

Marco Jubes i Ion Gurutz han estat els encarregats d’equipar els blocs de la competició, que han seguit l’estil de les dues anteriors proves de la copa estatal i del campionat d’Espanya.

feec_Dani_Andrada_Foixarda2016_Ivan_Torres
Dani Andrada en la fase eliminatòria, la setmana passada, a la Foixarda  Foto: Ivan Torres

Dani Andrada i Maud Ansade guanyen a Bilbao

Només una setmana després de la disputa del Campionat d’Espanya d’Escalada en Bloc, a la Foixarda (Barcelona), els millors especialistes de bloc de la península s’han tornat a enfrontar a una exigent competició.

En categoria masculina, Dani Andrada (AE Cornudella del Montsant) s’ha tret l’espina de Barcelona, on es va quedar a només una plaça de passar a la final, i s’ha imposat amb autoritat a Bilbao. Gran motivació la de l’escalador resident a Cornudella del Montsant (Priorat) que fa uns dies comentava al seu compte d’Instagram: “Després de quasi vuit anys sense competir, vaig estar al campionat celebrat a Climbat la Foixarda. No vaig complir el meu objectiu, passar a a la final. Em va faltar força i una mica de sort. Aquest resultat m’ha servit per motivar-me i anar a alguna prova més”. El segon classificat a Bilbao ha estat Jonatan Flor de la federació valenciana, i tercer Sergio Verdasco de la federació madrilenya. El català Pol Roca, encara tocat de la caiguda que va patir a Barcelona, ha estat cinquè.

feec_Maud_Ansade_Foixarda2016_Ivan_Torres
Maud Ansade, guanyadora a Bilbao  Foto: Ivan Torres

Les noies de la selecció catalana han tornat a ser protagonistes a una competició estatal. Maud Ansade s’ha proclamat guanyadora, mentre que Mari Alarcón ha estat tercera. Entre elles, la segona posició del podi l’ha ocupat Maja Jonjic, de la federació canària. Curiosament Ansade i Alarcón s’han intercanviat les posicions respecte al campionat d’Espanya, on Alarcón va ser primera i Ansade tercera. Francis Guillen ha estat quarta.

Fotografia de portada / Jordi Batalla