FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/09/2022

Continua el calendari de Marxes Infantils amb la 61ª Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès

Vallès Occidental Excursionisme Excursionisme

Passat l’estiu, el 2 d’octubre continuarà el calendari de Marxes Infantils amb la 61ª Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès, organitzada pel Centre Excursionista Castellar del Vallès.

Aquesta marxa, amb sortida i arribada a la plaça del Mirador de Castellar del Vallès (Vallès Occidental), tindrà un recorregut de quasi 10 km i un desnivell positiu de 276 m amb una duració aproximada de 3h i 50 minuts. Com en totes les marxes de regularitat, es farà per parelles i no guanyaran els més ràpids ni els primers en arribar, sinó la parella més regular.

El recorregut estarà dividit en diferents segments on els participant hauran d’intentar aproximar-se al màxim al temps establert. Cada minut de diferència en cada segment suposarà punts de penalització. Els equips guanyadors seran aquells que aconsegueixin fer el recorregut en els temps més semblants als temps establerts per l’organització, i per tant, menys punts de penalització.

Amb un QR, els familiars dels participants podràn conèixer la posició deñs caminadors i conèixer l’hora aproximada d’arribada. Els participants hauran de portar esmorzar, cantimplora amb aigua, una gorra i calçat adequat per caminar per camins de bosc.

Tots els detalls de la caminada i l’enllaç per fer les inscripcions (del 12 al 27 de setembre) es poden trobar al web de l’entitat.

Què és el calendari de Marxes Infantils?

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) recupera una iniciativa del 2019 dedicada als més petits amants de la muntanya: el calendari de Marxes infantils. Aquest calendari aglutina totes les marxes infantils que organitzen les entitats d’arreu del territori.

A diferència de la resta de calendaris que té la FEEC, aquest no és un circuit i, per tant, tampoc tindrà reconeixements. Es tracta, simplement, d’un recull d’activitats de la mateixa temàtica. Cada activitat es regirà pel seu propi reglament i normatives específiques.

Aquesta és una iniciativa de la nova vocalia d’Infància, Joventut i Famílies, encapçalada per la vocal Marta Anglès, i creada el passat 2021 amb la intenció de donar suport a les entitats de la FEEC que porten a terme activitats adreçades a aquests col·lectius i incentivar a aquelles que encara no ho fan.

Sis marxes arreu del territori

El calendari compta amb sis marxes infantils que tindran lloc arreu del territori entre els mesos de març i octubre de 2022. El calendari va començar el 27 de març amb la 60a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell; va continuar el 2 d’abril amb la Caminada infantil de primavera del Centre Excursionista de la Segarra; i ooc després, l’1 de maig, va ser el torn de la MIR’22 (Marxa Infantil de Regularitat) del Centre Excursionista Sant Feliu de Codines.

Passat l’estiu, al mes d’octubre, tindran lloc les tres últimes caminades. El dia 2 la 61a Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès, del Centre Excursionista de Castellar del Vallès; el dia 9 la 63a Marxa Infantil de Regularitat del Club Muntanyenc Sant Cugat; i finalment tancarà el calendari la 50a Marxa Infantil de Regularitat del Centre Excursionista de Rubí el dia 23.