FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/04/2019

Les marxes infantils recollides en un calendari

Estrenem nou calendari! Amb la voluntat d’aglutinar totes les marxes infantils que organitzen les entitats d’arreu del territori, s’ha creat un nou calendari. A diferència de la resta de calendaris que té la FEEC, aquest no és un circuit i, per tant, tampoc tindrà reconeixements. Es tracta, simplement, d’un recull d’activitats de la mateixa temàtica. Cada activitat es regirà pel seu propi reglament i normatives específiques.

Això és una iniciativa de l’Àrea de Lleure, creada el passat 2017. El cap d’aquesta àrea, Bernat Macià, destaca el propòsit de “tenir totes aquestes marxes centralitzades en un únic calendari per tal que els menuts puguin tenir més a l’abast la pràctica esportiva”.

Cinc marxes arreu del territori

En aquesta primera edició del calendari es compta amb un total de cinc marxes. Comencem amb una de les veteranes d’aquesta categoria. El proper diumenge 7 d’abril el Club Muntanyenc Cugat celebrarà la 61a Marxa Infantil a la localitat del Vallès Occidental. L’activitat està dirigida a nens i nenes de 7 a 12 anys i consisteix en recórrer, en parelles, un circuit marcat intentant portar un ritme el més regular possible. El ritme de cada parella es determinarà amb els horaris de pas pels diferents controls que establirà l’organització. Les parelles participants tenen l’oportunitat de gaudir d’un matí per la Serra de Collserola i obtenir, només pel fet d’inscriure’s, una samarreta i un regal, a part dels premis en funció de la seva regularitat.

Després de Sant Cugat, el 12 de maig tenim una doble marxa. La Caminada d’orientació, organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, i la Marxa Infantil de Regularitat (la MIR), del Centre Excursionista de Sant Feliu de Codines.

Abans d’acabar l’any, la Unió Excursionista de Sabadell proposa la Marxa Excursionista Infantil de Regularitat el 10 de novembre. Acabarem el 6 de desembre amb la 58a Marxa Infantil de Regularitat, organitzada pel Centre Excursionista de Castellar del Vallès.

Foto / Silvano Bendinelli