Notícies - 20/11/2014
Competicions de la FEEC per als dies 23 i 30 de novembre de 2014
La competició federada d’esports de muntanya es trasllada a Andorra, amb la primera cursa Open de la temporada d’Esquí de Muntanya, i al Vallès Occidental, amb l’última prova de Marxes Tècniques i Caminades de Regularitat.
La FEEC ha actualitzat algunes proves del calendari de competicions d’Esquí de Muntanya de la temporada que tot just comença i compta amb el patrocini de Millet i el Grup FGC, i amb la col·laboració de Cébé, Pomoca i La Formatgeria de Llívia.
El dissabte, 23 de novembre, es disputa la Tomba la Coma, organitzada per l’Esquí Club d’Ordino-Arcalís, del Pallars Sobirà, a Andorra. La primera cursa Open de la temporada 2014-2015 també inaugura el calendari d’Esquí de Muntanya de la FEEC. Aquesta prova també és puntuable per a la Copa d’Andorra de Competicions d’Esquí de Muntanya (FAM).
La Tomba la Coma s’inicia a les 11 hores a la Coma del Forat d’Arcalís, davant del restaurant de la Coma. El circuit proposat consta d’un desnivell positiu de 320 metres, surt del peu de la Coma (2.230 m) i arriba a la zona més alta, el refugi de les Portelles (2.550 m). S’hi han de fer, dues o tres voltes al circuit en funció de la categoria.
51a Marxa d’Orientació i Regularitat “el Cuc”
El dissabte, 30 de novembre, està prevista la 51a Marxa d’Orientació i Regularitat “el Cuc”, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà de Llobregat. Aquesta és l’última prova de la temporada del calendari de competicions de Marxes Tècniques i Caminades de Regularitat.
La Marxa del CUC fa 51 anys que sorprèn amb la descoberta de camins oblidats o inèdits del Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Aquest any té la sortida al camp de futbol de Rellinars del Vallès, a les 8.30 hores. Cal recordar que les caminades de regularitat són una competició per parelles en base a la regularitat lliure. L’objectiu de cada parella participant és el de trobar un ritme de caminar normal i regular adaptat al terreny i que haurà de mantenir al llarg de tot el recorregut. Una manera fàcil d’entendre-ho és pensar que no s’ha de córrer a les baixades ni s’ha d’anar molt lent a les pujades.