FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: ECAM
Foto: ECAM

Notícies - 18/03/2024

Collbató, escenari de les proves d’accés de Monitor i Instructor d’Excursionisme

Baix Llobregat Excursionisme Formació

El passat dissabte 16 de març Collbató (Baix Llobregat) va ser l’escenari escollit per a les proves d’accés de Monitor i Instructor d’Excursionisme, convocades per l’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Aquestes proves d’accés estan destinades a membres d’entitats i clubs excursionistes amb llicència federativa que ja tenen una certa experiència a la muntanya, especialment en l’àmbit de l’excursionisme. Segons els requisits establerts, per a ser Instructor d’Excursionisme cal ser abans Monitor d’Excursionisme o instructor d’altres especialitats.

Així doncs, una vintena de persones, entre aspirants i tècnics, van citar-se en aquest municipi del Baix Llobregat. Les tècniques Marta Presseguer i Ester Garcia van ser les encarregades de supervisar la jornada. I, per part de la FEEC, van ser-ho Laia Erra i Marta Sànchez.

Foto: ECAM

Pel que fa al contingut de les proves d’accés que van haver de superar els participants, van constar de dues parts. En la primera, els aspirants van completar un recorregut per la muntanya amb un desnivell positiu d’entre 700 i 850 m carregats amb una motxilla de 8 kg, en el cas dels monitors, i de 10 kg en el dels instructors, en un temps determinat.

Respecte a la segona part de les proves, el grup va realitzar un circuit d’orientació amb balises també en un temps marcat.

Cal recordar que les proves d’accés són el primer pas de la formació federativa, que té com a objectiu formar les persones que voluntàriament donen suport i organitzen les activitats de les entitats i clubs excursionistes i de la mateixa Federació.