FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí
Oriol Cardona competint amb la selecció catalana. Foto: Xavi Palahí

Notícies - 21/11/2023

Cinc catalans disputaran la primera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La FEDME ha fet oficial les primeres llistes per a competir a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya d’aquesta temporada. En la primera convocatòria dels set participants a la competició, cinc són catalans.

Oriol Cardona (Skimo Club Camprodon) tornarà a encapçalar la delegació catalana. El banyolí, actual campió del món d’esprint, buscarà aquesta temporada consolidar-se i seguir apropant-se a poc a poc cap el debut olímpic el 2026 a Milano-Cortina. Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team) tornarà a competir a la Copa del Món amb la seguretat habitual que aporta l’osonenca establerta a Cerdanya. Garcia, que ja sap el que és tastar pòdiums de Copa del Món, va mostrar al final de la temporada passada que torna a estar preparada per a competir el més amunt.

El trident sub23 acompanyarà a Marta Garcia i a Oriol Cardona. Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEP), completen la nòmina de catalans pel debut de la Copa del Món el 25 i 26 de novembre a Val Thorens (França).

Els tres joves catalans competiran novament amb l’elit de l’esquí de muntanya mundial per segon any consecutiu després de presentar-se amb una gran carta de presentació l’última temporada.

La Copa del Món d’Esquí de Muntanya que comença aquest pròxim cap de setmana a Val Thorens, amb unes condicions immillorables, arribarà a Catalunya el pròxim mes de gener. El 27 de gener a l’estació de Boí Taüll es disputaran les proves d’esprint i relleus mixtes puntuables per a la Copa del Món.

La FEDME també ha publicat la primera llista de convocats per a l’inici de la Copa del Món Junior que començarà el 7 al 10 de desembre a Meribel (França). En aquesta llista hi ha fins a vuit esportistes catalans.

Martí Costa, Berta Guitart i Arola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà), Biel Pujol i Juilà Pujol (CE Farners), Aaron Àlvarez (CE Mindundis Team), Laia Selles (CE Cerdanya Skimo Team) i Aina Garreta (CEPS)