FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 23/09/2021

Catalunya torna a la Copa del Món a Gorbeia

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses per Muntanya tornarà a competir en una prova de la Copa del Món de l’especialitat aquest cap de setmana a Euskal Herria a la Gorbeia Suzien.

El combinat que dirigeix Pere Rullan afrontarà la seva tercera cursa en aquest any atípic i marcat encara per les restriccions pandèmiques. La participació de la selecció s’ha limitat a les proves de Livigno i Comapedrosa on els catalans han rendit a un bon nivell. Rullan ha confeccionat una selecció amb els corredors i corredores disponibles com a conseqüència de les alçades de temporada que ens trobem on els esportistes arriben ja amb les energies justes per a carregar més d’esforços les seves cames. El solleric establert a la Cerdanya s’emporta fins a terres basques a; Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà) , Martí Lázaro (CE Ripoll), Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team), Marcel Romaní (UEC de Gràcia), Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa), Mireia Pons (CE de Rubí).

Tots els colors del verd

Segurament la Copa del Món ha trobat a faltar aquest any la mítica i tradicional Zegama-Aiskorri en el seu calendari però la proposta de Gorbeia és suficientment atractiva per als corredors que participaran en aquesta cursa.

La Gorbeia presenta un recorregut que parteix de la localitat de Zeanuri (Bizkaia), s’introdueix a el Parc Natural de Gorbeia per l’ermita de Sant Just, on comencen unes dures pendents. Després de vèncer les primeres pendents i superat Zanburu, es dirigeix en línia recta cap al cim de Lekanda. Poc abans d’arribar a aquesta empinat cim rocós gira cap als verds prats de les campes de Arraba. Es cresteja una mica per baixar a la zona de Zastegi per on es puja al cim del Gorbeia, per després tornar a baixar a les rodalies d’Azero. En aquest punt s’ataca la tercera gran pujada del recorregut, el cim d’Aldamin. I ja des d’allà comença la baixada una altra vegada a punt de partida a Zeanuri.  En total  31 quilòmetres i 2400m+ per aquesta cursa de la Copa del Món.