FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/10/2019

Catalunya agafa el relleu a Alemanya i acollirà la pròxima assemblea de l’ERA

Gironès

Girona es convertirà en l’epicentre del senderisme europeu el pròxim mes d’octubre de 2020. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’encarregarà d’organitzar la 51a Assemblea General de la European Ramblers Association que portarà als màxims dirigents del senderisme del continent a terres catalanes.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, ho han anunciat a l’última Assemblea de l’organisme europeu que s’ha celebrat a Bad Urach, Alemanya.

Des de la FEEC s’ha fet una presentació dels diferents actes que es podran fer de l’1 al 4 d’octubre del 2020 a Girona, on es farà una visita guiada a la ciutat i es recorrerà el tram que uneix el Far de Sant Sebastià i Tamariu del sender homologat GR 92, que és el sender europeu E12. Els dirigents europeus també realitzaran les habituals jornades de treball que es faran a Girona a l’Hotel AC Palau de Bellavista, convertit en punt central de l’Assemblea General.

Fins ara la FEEC havia acollit en dues ocasions l’Assemblea General de l’ERA, va ser a l’any 1991 quan Montserrat va ser la seu d’aquesta trobada i l’any 2002 quan es va optar per la Val d’Aran. Aquest 2020 la FEEC aprofita per reivindicar el seu paper dins les institucions europees on és membre de ple dret, just quan celebrarà el seu centenari com a Federació.

Presentació del Catalonia Trek Festival 2020 

L’Assemblea General de l’ERA a Bad Urach va servir també per donar a conèixer el programa de la segona edició del Catalonia Trek Festival que es farà del 3 al 10 de maig a la Costa Daurada. 

Jordi Merino en un moment de la presentació.

La FEEC espera repetir l’èxit de la primera edició quan més de mig miler de senderistes de tot Europa van participar del festival a terres de la Costa Brava. Aquest 2020, Salou serà el centre del festival, on les muntanyes de la Costa Daurada i les terres de l’Ebre agafaran protagonisme.

Des d’aquest passat 1 d’octubre s’han obert les inscripcions pels senederistes europeus i a partir de l’1 de gener ho podran fer els catalans i els espanyols amb llicència actualitzada de l’any en curs i amb un descompte que es podrà trobar a la web del Catalonia Trek Festival.

Aquesta edició del Catalonia Trek Festival inclourà una novetat important, ja que del 8 al 10 de maig se celebrarà a Salou també el 2on Campionat Internacional d’Aqua Walking.