FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2017

El Catalonia Trek Festival s’acomiada amb bona nota

Excursionisme Excursionisme Societat Catalonia Trek Festival

La Costa Brava ha acomiadat la primera edició del Catalonia Trek Festival després d’una setmana on 600 senderistes europeus han recorregut diferents camins de l’Alt i el Baix Empordà.

Una foto de família amb tots els participants, en el que ha estat la base d’operacions del festival, l’hotel Goya de Roses, ha servit per posar el punt i final a aquesta trobada.

El Catalonia Trek Festival ha baixat el teló amb molt bones sensacions per part de l’organització (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i dels participants que han vist amb molt bons ull l’aposta de la ERA (European Ramblers Assossiation) per Catalunya.

La mateixa presidenta de la ERA, Lis Nielsen, va destacar la bona feina de l’organització i la bona rebuda que van tenir els participants i els dirigents de la ERA a Roses.

El Catalonia Trek Festival ha estat un clar aparador per donar a conèixer Catalunya, ja que en total s’hi han trobat representats senderistes d’una vintena de nacionalitats diferents.

Fins el darrer dia els senderistes europeus han pogut realitzar diferents rutes per camins de la Costa Brava, seguint el traçat del GR 92 – E12 i variants d’aquest que han portat a conèixer bé els diferents trams de costa del nord de Catalunya.

A part de les activitats descrites en la primera jornada, els senderistes també han pogut conèixer altres indrets. D’entrada, la ruta que va de Cadaqués a Cap de Creus, una excursió que transita en la seva totalitat per la península del Cap de Creus, passant per Portlligat i continuant fins a trobar l’enllaç amb el GR 11.

També han anat al Museu Dalí, amb posterior visita a la capital de l’Alt Empordà, Figueres, i  a la Ciutadella de Roses, una espectacular fortificació renaixentista situada a l’entrada de la vila.

L’última activitat cultural ha estat la visita a les ruïnes d’Empúries, l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega amb les restes d’una ciutat romana, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior. La jornada s’ha complementat amb una visita a les vinyes ecològiques de Mas Marés de les bodegues Espelt, un dels cellers més representatius de la Denominació d’Origen Empordà, una de les més prestigioses i que dóna un vi de major qualitat de Catalunya.