FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/10/2019

Obertes les inscripcions del II Catalonia Trek Festival

Tarragonès Catalonia Trek Festival Excursionisme Catalonia Trek Festival

Obert el període d’inscripcions per participar en la segona edició del Catalonia Trek Festival que es farà del 3 al 10 de maig del 2020 a la Costa Daurada. Les inscripcions estaran obertes fins al 22 de març de 2020.

S’espera novament que prop de 700 senderistes d’arreu d’Europa es concentrin a la Costa Daurada la pròxima primavera. Cal recordar a més a més que a partir de l’1 de gener tots els federats FEEC que tinguin la llicència federativa tindran un descompte del 15% i els federats FEDME amb la llicència 2020 tindran un 10% de descompte. Pots consultar tots els preus i possibles descomptes al web del Catalonia Trek Festival.

Amb la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre com a escenaris, la FEEC tornarà a fusionar senderisme i cultura per crear un esdeveniment únic entorn dels millors paisatges de les comarques tarragonines. Una zona d’una bellesa extraordinària, on la muntanya pràcticament desemboca a la Mediterrània i on la petjada humana i cultural es remunta a l’època de l’imperi romà.

Coincidint amb el centenari de la FEEC, centenars de senderistes vinguts d’arreu d’Europa coneixeran algunes de les raconades amb més encant de les muntanyes de Tarragona: des de la serra de Montsant a les muntanyes de Prades, passant pels camins de ronda que transiten arran de mar a través del sender europeu E12. Visitarem Siurana, un dels pobles més bells de Catalunya; els camins històrics entre vinyes centenàries del Priorat, una comarca associada a un dels millors vins del món; o una incursió a les muntanyes de Tivissa, on es va marcar el primer sender de la península Ibèrica i on trepitjarem part dels senders E4 i E7.

La descoberta a peu del territori és part fonamental del Catalonia Trek Festival, però no cal oblidar la magnífica oferta cultural: des de l’antiga Tarraco romana, patrimoni de la humanitat de la UNESCO, fins a la visita al monestir cisterenc de Poblet, passant per la ruta de les cabanes de pedra seca a Mont-roig del Camp o el llegat modernista de Reus. No faltarà tampoc una visita al delta de l’Ebre, un dels espais naturals de més interès de la Península. Una oferta pensada per satisfer tot tipus de senderista.

Amb Salou com a base de les sortides diàries, els senderistes es podran fer un calendari a mida durant sis dies per gaudir igual o més que en la primera edició. Una primera edició que es va tancar amb un èxit rotund, tant a nivell de participació com d’organització, el maig de 2017 a Roses. Més de 600 senderistes europeus van poder recórrer diferents camins de l’Alt i el Baix Empordà, combinats amb sortides culturals al Museu Dalí, Figueres, la Ciutadella de Roses o les ruïnes d’Empúries. Les inscripcions per aquesta segona edició del Catalonia Trek Festival s’obriran a partir del setembre.