FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 22/06/2022

Carla Martínez, plata i rècord català de velocitat a la Copa d’Europa a Innsbruck

Escalada esportiva Escalada

L’experta en velocitat Carla Martínez (CE Climbing Team Segle XXI) ha tornat a fer-se amb la medalla de plata i ha superat el rècord de velocitat a Catalunya que ella mateixa havia marcat uns dies abans a la Copa estatal de Velocitat a Oviedo. En aquest cas ho ha fet a la Copa d’Europa de Velocitat celebrada a Innsbruck (Àustria) parant el cronòmetre als 7.66 segons.

La jornada celebrada ahir va resultar ser tot un èxit per als escaladors d’arreu de la península els quals han obtingut en total tres medalles. En la categoria absoluta femenina, Leslie Romero i Carla Martínez s’han fet amb la d’or i la de plata, i en l’absoluta masculina, Erik Noya s’ha penjat la de plata.

Leslie Romero i Carla Martínez pugen al podi de la Copa d’Europa de Velocitat

Pocs dies després de la Copa estatal de Velocitat, Leslie Romero i Carla Martínez han tornat a enfrontar-se a la final. A Oviedo ambdues havien superat els rècords d’Espanya i Catalunya, Romero l’estatal amb un temps de 7.77 segons i Martínez el català amb 8.14 segons, però no n’han tingut prou amb aquests dos èxits. En aquesta nova ocasió les dues han tornat a ser les més ràpides en totes les rondes, demostrant la seva superioritat davant les velocistes d’arreu del continent europeu.

Romero ho ha posat molt difícil a les seves rivals fent un temps inferior als 8 segons en totes les rondes. Tan bé ho ha fet que a la fase classificatòria ha establert el nou rècord estatal en 7.42 segons, superant el que ella mateixa havia marcat uns dies abans a Oviedo.  A la final, Romero no ha donat la millor de les seves actuacions, però una caiguda de la catalana li ha donat l’or amb un temps de 9.29 segons. Han completat el podi Carla Martínez en segona posició, i en tercera, la ucraïnesa Oksana Burova.

Nou rècord estatal d’Erik Noya

En la categoria masculina el subcampió del món i campió estatal Erik Noya ho ha tornat a donar tot i ha anat superant ronda darrere ronda, marcant pel camí el nou rècord estatal masculí en 5.40 segons. Així doncs, ha arribat a la fase final en què s’ha enfrontat amb l’italià Matteo Zurloni, però una caiguda no li ha permès pujar-se al primer calaix del podi. Finalment, la medalla d’or se l’ha penjat Zurloni, Noya s’ha penjat la de plata i l’ucraïnès Danyil Boldyrev s’ha fet amb la de bronze.