FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/06/2022

Carla Martínez, plata a la segona prova de la Copa de Velocitat a Oviedo

Escalada esportiva Escalada

Els escaladors catalans han viatjat fins a Oviedo aquest cap de setmana per disputar-se els títols de la segona prova de la Copa estatal de Bloc i Velocitat. En aquesta ocasió els membres de la selecció catalana ho han tornat a donar tot, però qui ha destacat especialment és Carla Martínez, qui ha aconseguit pujar al segon calaix del podi de la segona prova de la Copa de Velocitat superant el nou rècord de velocitat a Catalunya. Pel que fa a la disciplina de bloc, Lluc Macià i Maria Benach han donat tot un espectacle i s’han fet amb una cinquena posició cadascun.

Leslie Romero i Alejandro Rivas, els més ràpids de la segona prova de la Copa de Velocitat

La segona prova de la Copa de Bloc i Velocitat s’ha iniciat el dissabte dia 18 de juny amb les classificatòries de bloc i la competició de velocitat. Així doncs, la jornada de diumenge ha quedat per decidir els guanyadors de les dues disciplines amb les seves respectives finals.

L’absència dels dos grans velocistes Erik Noya i María Laborda, els quals han decidit concentrar-se en les competicions internacionals, ha propiciat una competició molt més igualada. Finalment, a l’última carrera de la jornada s’han enfrontat Leslie Romero i Carla Martínez (CE Climbing Team Segle XXI). Un magnífic temps de 7.77 segons li ha donat l’or a la veneçolana, així com el nou rècord estatal de velocitat el qual fins llavors el tenia Maria Laborda amb 8.06 segons. Carla Martínez, per la seva banda, ha aconseguit penjar-se la medalla de plata amb un temps de 8.14 segons que també ha superat un nou rècord, aquest en concret a Catalunya. En tercer lloc ha quedat Valery González qui amb un temps d’11.87 ha superat a la seva rival de la Small Final Leire Ruiz per només 10 dècimes de segon.

En la categoria masculina el més ràpid ha sigut Alejandro Rivas qui s’ha imposat a Unax Uterga a la final amb un temps de 6.21 segons, a diferència del navarrès que ha arribat al top en 6.36 segons. En tercer lloc ha quedat Iván Traverso el qual ha superat al seu rival Miguel Gómez amb un temps de 8.47 segons.

Rebeca Pérez i Javi Cano, vencedors de la Copa de Bloc

En aquesta segona prova de la Copa de Bloc, el primer premi ha estat molt ajustat entre Rebeca Pérez i Iziar Martínez. A la final, l’aragonesa i la val·lisoletana han estat les úniques capaces de resoldre tres dels quatre blocs, cosa que els hi ha donat avantatge davant de la resta de competidores. Finalment, el nombre d’intents és el que ha decantat l’or cap a Pérez, deixant-li la medalla de plata a Martínez. En tercera posició ha quedat la valenciana Lucía Sempere després d’encadenar dos dels blocs de la final. Clarament, els equipadors no ho han posat gens fàcil per a les competidores, ja que cap altra escaladora ha pogut encadenar alguna de les quatre vies de la fase final. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), per la seva part, s’ha esforçat al màxim i ha aconseguit una cinquena posició després de sumar tres zones.

Pel que fa a la categoria Absoluta masculina, els blocs tampoc han estat fàcils i cap dels escaladors ha pogut superar el primer bloc. Finalment, l’or se l’ha penjat Javi Cano amb dos tops i amb menys intents que el seu principal rival de la final Francesco Bosco, qui també ha aconseguit arribar al top de dos dels blocs. El podi l’ha completat Guillermo Peinado amb 1 top i 4 zones. Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera), de la mateixa manera que la seva companya de selecció ha aconseguit una cinquena posició amb 1 top i 2 zones.

Càceres decidirà els guanyadors de la Copa de Bloc i Velocitat

Els escaladors i escaladores d’arreu de la península tindran tot l’estiu per descansar i preparar-se per l’última prova de la Copa estatal de Bloc i Velocitat que se celebrarà els dies 10 i 11 de setembre a Càceres (Extremadura).

 

Consulta les classificacions de totes les categories de la segona prova de la Copa estatal de Bloc i Velocitat