FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 04/05/2019

Cardona i Debats segons al podi de més alçada de les Skyrunner World Series

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) aconsegueixen pujar al podí xinès com a segons classificats després de disputar amb alguns dels corredors internacionals més destacats la segona prova del circuit mundial Skyrunner World Series. Xina ha estat l’escenari després que membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya s’estrenessin al Japó fa només un parell de setmanes. La Yading Skyrun ha començat  a 3.000 metres d’altitud i ha comptat amb un total de 32 quilòmetres i 2.819 metres de desnivell positiu, que han fet pujar als corredors catalans a una alçada de 4.600 metres.

La cursa ha començat aquesta matinada des del centre de Shangri-La on han descendit 3,5 quilòmetres fins arribar a una alçada de 2.860 metres. Els participants han pogut descobrir petits poblats al més pur estil xinès, arribant a una pista que seguia el riu alimentat de les més altes glaceres. Des d’aquí els corredors han començat l’exigent ascensió de 20 quilòmetres seguint el riu, a través d’un seguit de ponts i colls d’aire budista. És en aquest punt on els catalans han arribat a una compromesa alçada de 4.600 metres d’altitud.

Regna Debats (CEM La Cameta Coixa) torna a ser la preferida després de guanyar la Marathon des Sables i aconsegueix la segona posició del podí amb un temps de 4h27’06’’, després que l’americana Megan Kimmel entrés amb un temps de 3h52′. L’australiana Ruth Croft tanca el podi femení amb un temps de 4h37’39’’.

Regna Debats a la Yading Skyrun

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) puja al segon calaix amb un temps total de 3h18’38’’. El català encapçala així la Copa del Món de Curses per Muntanya, després d’aconseguir també una segona posició aconseguida a la Mt. Awa Skyrace. Cardona ha entrat per la línia de meta pocs minuts després del xinès Erenjia Jia, que ha aconseguit liderar la cursa amb un temps total de 3h12’21’’. Bhim Gurung ha tancat el podí masculí creuant l’arc just deu minuts després del corredor català amb un temps total de 3h28’09’’. Marc Pinsach (CE Cassanenca) ha estat el segon català de la classificació, ocupant la cinquena posició de la cursa amb un temps de 3h38’53’’.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya present a la Copa del Món ISF

La següent prova de la Copa del Món ISF serà la Transvulcania UltraMaraton amb un total de 74 quilòmetres i 4.350 metres de desnivell positiu el proper 11 de maig. Tot i així la Selecció de Curses per Muntanya participarà als Alps francesos, a Saint Honoré, a l’Skyrace des Matheysins el proper 19 de maig.

Serà a casa nostra, el 14 de juliol, on la selección disputarà a Barruera (Alta Ribagorça) la Buff Epic Trail 42k. Només quinze dies més tard creuarem al país andorrà per participar a la Comapedrosa Skyrace, a Arinsal. La prova andorrana, de 21 km amb 2.280 m de desnivell, s’ha establert com una fixa també del calendari mundial.

Abans de tornar a Catalunya amb l’Sky Pirineu, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya disputarà encara dues proves més. La primera, el 23 d’agost, a Zermatt (Suïssa) a la tradicional Matterhorn Ultraks Extreme, i la segona a Pasturo (Itàlia) el 15 de setembre a la ZacUp Skyrace. Tancarà temporada el 5 d’octubre a Bagà, amb l’Sky Pirineu, integrada en la Salomon Ultra Pirineu.

Fotos / Skyrunner World Series