FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/04/2019

Gisela Carrion brilla al país del sol naixent

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Els catalans tornen a deixar petjada a nivell internacional, amb una magnífica sisena posició de Gisela Carrion (AE Matxacuca) a la primera prova de la Copa del Món de la ISF. La Copa arrencava aquesta matinada a Sanjō (Japó), i quatre membres de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya hi han estat presents per disputar la cursa més tècnica mai organitzada al país del sol naixent. A causa del perill d’allaus a la zona, el recorregut de la cursa no s’ha detallat fins a últim moment i la Mt. Awa Skyrace s’ha vist reduïda finalment a 21 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell positiu.

La Selecció ha viatjat amb un equip que ha combinat veterania i joventut. Eduard Hernández (AE Matxacuca), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Gisela Carrión (AE Matxacuca) han estat els primers que han lluitat en aquesta copa del món.

La Selecció Catalana abans de disputar la primera prova de la Copa del Món

Gisela Carrión ha disputat una magnífica cursa, amb un temps de 2h 33′ 33”. En la primera part ha estat lluitant entre les tres primeres posicions, primera fins i tot en alguna ocasió. La neu que hi havia a la part més alta del recorregut li ha fet perdre posicions i ha lluitat per mantenir el sisè lloc en l’última baixada, on ja no ha pogut recuperar les seves contrincants. La del Garraf assegura que les sensacions han estat molt bones i això li dona força per encarar aquesta Copa del Món que just acaba de començar. La catalana Sheila Avilés (AE Matxacuca), campiona del món Sky Classic el 2017, també ha estat lluitant per les primeres posicions, acabant quarta, quatre minuts per davant de Carrion. Amb 2h 27′ 46” arribava la campiona d’aquesta edició, la italiana Elisa Desco, que ha tingut un interessant duel en la part final de la cursa amb l’americana Megan Kimmel, que s’ha resolt en l’última baixada. La local Takako Takamura acabava tercera.

El que podia haver estat una esplèndida cursa per Clàudia Sabata s’ha vist traduït en una pausa competitiva per part de la berguedana. Sabata, que arrossega molèsties estomacals des de la temporada hivernal, ha hagut d’abandonar la cursa en els primers quilòmetres. “Estaré esperant el temps que faci falta per poder tornar a competir gaudint com ho feia abans”, assegura. Aquí l’esperem perquè torni amb la força que necessita.

Podi femení de la Mt. Awa Skyrace

En categoria masculina, el català Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), ha fet una bona transició de disciplina i ha deixat clar que pot competir al màxim nivell en esquí i en curses per muntanya. Només el local Ruy Ueda ha pogut superar el banyolí, creuant la meta nou segons abans. Jonathan Albon, campió d’Sky Extreme el 2017 i 2016, ha completat el podi.

Els nois de la Selecció Catalana han fet una cursa on han intentat mantenir posicions entre els quinze millors.

Finalment, Eduard Hernández ha acabat 12è i Gerard Españó, 16è.

Els de Fernando Rosa aparquen la Copa del Món fins al 19 de maig, quan disputaran l’Skyrace des Matheysins, a Saint Honoré. La cursa dels Alps francesos tindrà un recorregut de 27 km i 1.980 metres de desnivell.

Foto portada / Albert Jorquera